Svensk Orientering logotyp
22.10.2021

Gotland laddar för Swedish League-final

Orientering
I helgen väntar sista Swedish League-omgången med långdistans på lördag följt av jaktstartsfinal på söndag. Karolin Ohlsson jagar sin tredje raka Swedish League-seger och toppar damernas poänglista inför lördagens långdistans.
Inför finalrundan av Swedish League, som i helgen avgörs på norra delen av Gotland, är Järlas stjärnlöpare Karolin Ohlsson i ledning efter förra helgens fullträff i Norrtälje.
 
– Det var skönt med ett bra kvitto förra helgen och jag känner mig i bra slag. I mitt lilla huvud har jag tänkt att jag har kapacitet, men när jag inte har fått några resultat på ganska länge har jag ändå börjat tvivla. Så det kändes jäkligt skönt att få veta att jag fortfarande har det i mig ändå, säger nyblivna svenska sprintmästaren.
 
Nu hoppas hon på fortsatt fina prestationer i helgen.
 
– Under hela året har jag känt att jag inte har tävlat med full kapacitet. Nu skulle jag verkligen vilja avsluta bra så att jag får med mig det till vinterträningen och nästa år. Jag är jäkligt taggad på att få till några riktigt bra tävlingar, fortsätter hon.
 
Ohlsson är försvarande Swedish League-segrarinna och har chans på sin tredje raka vinst. Men det lär bli tajt i striden om topplaceringarna.
 
– Jag leder nu men allt kan hända på en jaktstart. Men jag gillar ju också de där man mot man situationerna. Det passar mig bra. Och så måste man tänka lite taktiskt också, säger Järlalöparen och fortsätter:
 
– Vi kommer nog att gå ut så himla tajt på söndag så jag skulle bli förvånad om det blir ett ensam-race. Jag skulle tro att vi blir ett gäng som kommer att komma ihop i skogen. Men ja, det gäller ju att ta rätt beslut och dessutom ta dem när man är stressad och nervös, och det trivs jag väldigt bra med. Det ska bli jäkligt kul och jag tror nog att folk är mer nervösa än jag på att avsluta tillsammans.
 
Vad hoppas du på?
 
– Jag hoppas såklart på att jag tar hem det. Jag tror att det kommer att bli jäkligt tufft, men jag kommer att gå all in för det, säger Karolin Ohlsson.
 
På herrsidan är Ravinens Gustav Bergman i ledning inför lördagens långdistans, med fyra delsegrar i ryggen. Han är även försvarande Swedish League-segrare från 2019.
 
LÄNK: Poängställning Swedish League 2021, seniorer
 
LÄNK: Poängställning Swedish League 2021, juniorer
 
 
LÄS OCKSÅ
 
Ohlsson om SM-guldet: ”Sjukt nice att vara tillbaka”

RELATERADE NYHETER

Stora Tuna OK Jukola
Historisk och överlägsen seger för Stora Tuna OK på Jukola
Jukola Venla 15 Juni Hugo Mattsson 7623
Stora Tuna OK vinner Venlakavlen 2024
Emil Auselius
Emil Auselius, Bredaryds SOK tog hem förstasträckan på Jukola 2023
Fler nyheter