Guld och brons i stafetterna avslutade student-VM
21.08.2022

Guld och brons i stafetterna avslutade student-VM

Orientering
Sista dagen på student-VM slutade med nytt medaljregn över de svenska löparna. Herrarna tog guld i stafetten och damerna brons.

De svenska löparna i student-VM i Schweiz har verkligen levererat! Mästerskapets avslutande stafetten var inget undantag.

Sverige lag 1 ställde upp med Simon Hector på sträcka 1, Simon Imark på sträcka 2 och Viktor Svensk på den avslutande sträckan. Ett starkt team som växlade över som första lag. Simon Imark tappade dock ledningen under sin sträcka, men Viktor Svensk kunde ta tillbaka topplaceringen och springa in tillsammans med de andra i laget som vinnare. Det var den andra guldmedaljen under mästerskapet för Viktor Svensk. På lördagen tog han guld på medeldistansen.

Simon Imark fick i och med dagens stafett åka hem med ett guld och två silver, ett i medel- och ett i långdistans.

Sverige lag 2 bestod av de löpare som är snäppet vassare i sprint. August Mollén inledde, Felix Axelsson sprang sträcka 2 och Jonathan Gustafsson avslutade. Laget slutade på en tionde plats.

August Mollén och Jonatan Gustafsson har tagit medaljer tidigare i veckan. Tillsammans med Vilma von Krusenstierna och Tilda Östberg blev det silver i sprintstafetten. Jonatan Gustafsson visade också att den fina formen från VM tidigare i somras, där han tog brons, finns kvar. Denna gång blev det en VM-medalj av den ädlaste valören i individuell sprint.

På damsidan slutade det med ett brons för Sverige lag 1. Vilma von Krusenstierna sprang förstasträckan och växlade över till Klara Axelsson som sjätte lag. Klara Axelsson tog upp laget till en andraplats, men Frida Vikström fick se sig omsprungen av Schweiz som knep silvret fem sekunder före Sverige. Segrade gjorde Frankrike.

Sveriges andralag felstämplade. Laget bestod av Tilda Östberg, Tova Olsson och Alva Sonesson.

RELATERADE NYHETER

Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Aktiva och ledare i orienteringslandslaget i stor grupp och med stora leenden vid världscupen i Tjeckien hösten 2023.
Här är orienteringslandslaget 2024
Fler nyheter