Svensk Orientering logotyp
08.11.2019

Här är det svenska juniorlandslaget 2020: "Hör hemma på tronen"

Orientering
Svenska juniorlandslaget har verkligen visat framfötterna under 2019. Nu presenterar Kalle Dalin gänget som springer för Blågult nästa år: "Under 2019 har vi tillsammans satt oss själva högst upp på tronen och det är där vi hör hemma."

I går presenterades det svenska seniorlandslaget för kommande säsong. Nu kan även juniorernas förbundskapten Kalle Dalin offentliggöra sitt lag för 2020.

- I år var vi bästa nation både på junior-VM och Junior European Cup vilket har gjort jobbet att ta ut en vintertrupp tufft. De som finns med i truppen är de som vi just nu tror mest på och om de fortsätter jobba seriöst med sin utveckling finns det stora möjligheter att de når riktigt långt. Men precis som på seniorsidan finns det många löpare precis utanför, tjejer och killar som kommer att göra allt för att visa att de ska vara med på sommarens mästerskap.

Här är juniorlandslaget inför 2020:

Tjejer
Isa Envall, IK Hakarpspojkarna
Hanna Lundberg, OK Renen
Ella Olsson, Grycksbo IF OK
Alva Sonesson, Falköpings AIK OK
Tilda Östberg, Stora Tuna OK

Killar
Emil Auselius, Bredaryds SOK
Axel Elmblad, Bredaryds SOK
Samuel Pihlström, OK Landehof
Gustav Runefors, Växjö OK
Viktor Svensk, Stora Tuna OK

Vad väntar på årets junior-VM i Turkiet?

- En mästerskapsvecka med flera häftiga utmaningar. Jag tror att det blir en rejält kuperad sprint med roliga vägval, en medeldistans med riktigt teknisk finorientering kring kontrollerna men ändå hög fart däremellan och sedan en långdistans i hårt kuperade grönområden. Sedan får löparna avsluta veckan med festen med stort F – stafetten. Jag är säker på att de som kämpar sig till en av dessa hett eftertraktade platser kommer att få med sig härliga erfarenheter från tävlingarna och en vecka de sent ska glömma.

Landslagsåret rivstartar med en höstsamling i Södertälje nästa vecka. Då kommer även mer information om upplägget för 2020.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter