Svensk Orientering logotyp
12.10.2021

Hårt och jämt i PreO-SM i stafett

Precisionsorientering
Efter en kort natts sömn efter natt-SM hade precisionsorienterarna förflyttat sig till Vingåker och Båsenbergas fritidsområde. Där hade Stig Gerdtman, Vingåkers OK, lagt en bana med 30 kontroller för de 20st 3-manna lagen som ställde upp.

Uppgiften var att första sträckan skulle ta 10 kontroller, valfritt av de trettio. Därefter skulle sträcka två ta 10 st av kvarvarande 20 kontroller och sista sträckan de återstående 10 kontrollerna som lagkamraterna lämnat. Det betyder att laget t.ex. kan lämna några kontroller till sista sträckan om man anser sig ha den bäste lagmedlemmen på den sträckan. En sådan kontroll var t.ex. kontroll 6, en liten näsa, som alla tre topplagen lämnat till sin slutdeltagare och som alla missade men ändå lyckades ta en pallplats.

Man kunde ganska snart se att det skulle komma att stå mellan förhandsfavoriterna Rehns BK, SMOL och andrahandsfavoriten Tidaholm. Till den skaran tillkom även Linköping. Det blev en väntan, spänd sådan, eftersom tredjesträckans deltagare i dessa lag tog lång tid på sig. Linköping toppade länge resultatlistan men så kom kanske den största favoriten Rehns BK genom Marit Wiksell i mål och tog över ledningen. Därefter kom också SMOL i mål men kunde inte hota varken Rehn eller Linköping. Återstod således Tidaholm. När så Robert kom i mål visade det sig att han är inne i en bubbla från förra veckan och ledde sitt lag med dotter och son till ett SM-guld i stafett. Hans andra guld och tredje medalj på en vecka. Dessutom att ta ett guld med sina två barn är strålande, grattis Clara, Johannes och Robert.

Resultaten hittar Du här.

RELATERADE NYHETER

Sexfaldige världsmästaren Ola Jansson fick med sig två silvermedaljer från PreO-EM i Finland. Här ser vi Ola under stafetten i lördags.
Tuff konkurrens under PreO-EM – två silver svenskt facit
Starten på stafetten vid PreO-EM i Finland.
Svenskt stafettsilver på PreO-EM
Den svenska truppen på PreO-EM i Finland med dagens silvermedaljör Ola Jansson i mitten av främre raden.
EM-silver till Ola Jansson
Fler nyheter