Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Svensk Orientering logotyp
08.08.2022

Kom ut – Hittaut på Stockholms Prideparad

Orientering
Efter ett par års uppehåll på grund av pandemi var det i helgen dags för Stockholms Prideparad. Uppskattningsvis 40 000 människor tågade genom huvudstaden för att propagera allas lika rättigheter, däribland representanter för Svensk orientering.

Idrottsrörelsen och Svensk orientering delar värdegrunden att alla har rätt att älska och vara den de vill. Därför deltog Svensk orientering i prideparaden i Stockholm, vilket varken är första eller sista gången.

- Deltagande i Prideparaden är ett viktigt ställningstagande för HBTQIA+ rättigheter. Ännu viktigare är hur orienteringsrörelsen arbetar praktiskt med dessa värdegrundsfrågor alla dagar året om, säger Cecilia Östman som jobbar med inkluderingsfrågor på Svenska Orienteringsförbundet.  

Med i paraden fanns koden till den nysläppta checkpoint 100 i Stockholm city/Akalla/Husbys Hittautprojekt, tillsammans med budskapet ”Kom ut - Hittaut”. Några orienterare och Hittautdeltagare gick hela sträckan medan andra gick i paraden en stund. 200 personer har hittills registrerat Pride-checkpointen.

Nu, efter avslutad parad, finns checkpoint 100 endast digitalt. Koden är samma som namnet på den tidning och sajt som bevakar regnbågssamhället.

RELATERADE NYHETER

Daniel Hajek, Anna Hansson, Maria Magnusson och Olle Lindman i samband med utbildning på Bosön.
Fyra tränare går elittränarutbildning
Omstarten 25manna 2022
Video: Guide till förslaget om ny distriktsindelning
Gustav Bergman, Noel Braun och Nils van der Poel med glada miner utanför stuga.
van der Poel inspirerar Orienteringslandslaget
Fler nyheter