Svensk Orientering logotyp
06.05.2021

Labyrintorientering i fokus på SVT

Orientering
Det blir orientering, och närmare bestämt labyrintorientering, i Sveriges Television i dagarna två.I kväll i Lilla Sportspegeln. Och i morgon i Lilla Aktuellt Skola.

Kommande vecka är det dags för EM i Schweiz. Samtliga tävlingar sänds i Sveriges Television.

Men redan de två kommande dagarna blir det orientering på SVT. Tidigare i veckan var ett team på plats på Karlbo skola Avesta för att göra reportage om labyrintorientering.

- Jag tycker att det finns en rad fördelar med labyrintorienteringen. Det är ett utmärkt tillfälle att förstå och lära sig orientering på ett enkelt och säkert sätt. Labyrinten tar liten plats och man kan utnyttja små områden. Labyrintorientering kan anordnas var som helst i världen, mycket enkel karta, lätt att bygga, flexibel och tillgänglig för alla och framför allt en intensiv och rolig aktivitet för ungdomar. Det är endast fantasin som är den begränsande faktorn. Kul att SVT uppmärksammar vårt arbete med labyrintorienteringen, säger Göran Andersson.

Reportagen sänds i kväll torsdag på Lilla Sportspegeln, samt i morgon fredag på Lilla Aktuellt Skola. Och kommer därefter att gå att se via SVT Play

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter