02.12.2022

Landslagslägret i Arvidsjaur flyttas till finska Ylläs

Skidorientering
Under slutet av förra veckan blev det klart att landslagslägret och Svenska cupen deltävlingarna i Arvidsjaur ställs in på grund av snöbrist. Nu har seniorlandslaget hittat en reservort med bättre snöförhållanden.

Det är jättetråkigt att vi har varit tvungna att ställa in tävlingarna och lägret i Arvidsjaur. Vi hade bjudit in till ett öppet läger och hade cirka 60 personer anmälda så det är tråkigt, säger landslagschefen Frans Wickbom. 

Tävlingarna i Arvidsjaur var tänkta att fungera som uttagningstävlingar till de första deltävlingarna av världscupen som anordnas redan 7–11 januari i Österrike.  Nu kommer alternativa uttagningstävlingar hållas i Finland i stället. 

- Vi har tagit beslut om att läger för seniorer kommer att hållas I finska Ylläs med start redan på fredag denna vecka. Lägret håller på fredag till fredag, säger Wickbom. 

- Det finska förbundet har bjudit in oss till deras testtävlingar och de kommer att fungera som uttagningstester för oss, berättar Wickbom. 

Uttagningen till världscupen kommer till viss del baseras på tävlingarna i Ylläs men även tävlingar i norska Sjusjøen 17–18 december. Juniorerna kommer även ha ett läger i anslutning till tävlingarna i Norge men WRE tävlingarna där ligger inte till grund för juniorernas uttagning till JVM och UEM. 

- För juniorerna är det inte lika bråttom, deras första internationella tävling är junior VM i slutet av januari, säger Wickbom. 

Spårmaskin

RELATERADE NYHETER

Masstart i skidorientering i Arvidsjaur.
Martin Hammarberg om helgens testtävlingar i Arvidsjaur
Elsa Hermansson och Gustav Johnsson är utnämnda till kranskulla och kransmas till det hundrade Vasaloppet.
Orienterare utnämnda till Vasaloppets kranskulla och kransmas
14
Anmäl dig till Riksläger Vinter 2024
Fler nyheter