Larsson och Larsson svenska mästare i långdistans
24.08.2019

Larsson och Larsson svenska mästare i långdistans

Mountainbikeorientering
Mountainbikeorienterarna Nadia Larsson och Viktor Larsson är svenska mästare i långdistans. För Viktor Larsson var det andra SM-guldet på två dagar: "Det var roligt i dag, men väldigt jobbigt!"

Viktor Larsson vann fredagens sprint-SM med god marginal. På lördagen stod SM i långdistans på programmet, arenan var belägen vid Lida Friluftsgård, och även nu var Ärla-cyklisten i en klass för sig. Silvermedaljören Patrik Svedberg, Gävle OK, var 7.11 efter medan bronset gick till IFK Moras Linus Mood, +10.08.

- Det var roligt, men väldigt jobbigt. Jag gick ut hårt och sedan blev det tufft, sista halvtimmen var det riktig kämpigt, berättar Viktor Larsson.

- Det var lättrampat och generellt brukar det alltid skifta mycket i karaktär. I dag var det mycket grusväg, bara att pumpa, så det är lätt att gå ut hårt, för man vill ju köra fort på de lätta partierna. Men det var ju lätt hela vägen sedan. Annars brukar det vara att man kommer in i partier där man får släppa på farten och koncentrera sig på tekniken, men i dag var det högfart hela vägen.

På damsidan segrade Nadia Larsson, Fredrikshofs IF Skid & OK, som var 1.37 före Marika Hara, Koovee, och 2.42 före Emily Benhamn Kvåle, Hadeland OL. SM-silvret gick till loppets fyra Elvira Larsson, Ryda SK, och bronset till Linn Bylars, Forsa OK.

- Det gick bra i dag, och det var kul! Och jobbigt. Det var mycket cykla grusväg och trycka på, uppblandat med en del tenkiska stigar också, säger Nadia Larsson, som avstod fredagens sprint som var "för mycket hemmaplan".

Nu stod Nadia Larsson för ett i det närmaste felfritt lopp och i ren cykelstyrka är det få som kan mäta sig med henne.

- Jätteroligt att det är så bra startfält, att en del utländska åkarna tagit sig hit. Det har varit jättebra konkurrens och då är det extra roligt att åka bra själv.

I juniorklasserna segrade Ella Palm, IK Hakarpspojkarna, och Joel Ernstsson, Finspångs SOK.

Under söndagen avslutas mountainbikeorienteringshelgen i Stockholm med SM i medeldistans på Ekerö. Samtliga helgens tävlingar ingår också i Svenska Cupen - HÄR ska aktuell ställning presenteras.

Resulat, långdistans, SM, Svenska Cupen och WRE
Damer
1) Nadia Larsson, Fredrikshofs IF Skid & OK, 107.07, 2) Marika Hara, Koovee, +1.37, 3) Emily Benhamn Kvåle, Hadeland OL, +2.42, 4) Elvira Larsson, Ryda SK, +3.15, 5) Linn Bylars, Forsa OK, +5.00, 6) Karolina Mickeviciute Juodisiene, OK Fortuna, +5.37.
Herrar
1) Viktor Larsson, Ärla IF, 113.30, 2) Patrik Svedberg, Gävle OK, +7.11, 3) Linus Mood, IFK Mora OK, +10.08, 4) Marcus Wadell, Ulricehamns OK, +10.10, 5) U Tomas Löfgren, Stora Tuna OK, +12.07, 6) Hans Jørgen Kvåle, Hadeland OL, +12.39.
D20
1) Ella Palm, IK Hakarpspojkarna, 1.27.33, 2) Alva Jonsson, Långhundra IF, +2.50, 3) Erica Olsson, IFK Mora OK, +4.32.
H20
1) Joel Ernstsson, Finspångs SOK, 1.21.38, 2) Rasmus Nordgren, OK Kåre, +1.46, 3) Gustav Johnsson, IFK Mora OK, +4.04.

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter