Svensk Orientering logotyp
10.07.2020

Linda Take invald i internationella förbundets styrelse

Orientering
Det blev rekorddeltagande på General Assembly. IOF:s årsmöte skulle egentligen ha hållits i samband med VM i Danmark, men eftersom det mästerskapet sköts på framtiden blev mötet digitalt. Bland annat valdes Linda Take in i council.

Förutom sedvanligt godkännande av föregående två års verksamhet och kommande strategisk inriktning behandlades förslag från Internationella Orienteringsförbundet (IOF) liksom förslag från Norge, Finland och Tjeckien. Läs mer i möteshandlingarna här.

En av de stadgeändringar som det beslutades om, är att det bland de tio ledamöterna i council ska vara minst tre av vardera kön. Dessutom beslutades att council utökas med två representanter från aktivas commission.

Mötet valde också council för nästkommande period; som president valdes Leho Haldna (Estland) om, som vice president valdes Astrid Waaler Kaas (Norge) om, som ledamöter valdes Vincent Frey (Frankrike) om liksom Laszlo Zentai (Ungern). Som nya ledamöter i council valdes Jürg Hellmüller (Schweiz) och Linda Take (Sverige).

Vice presidenter Michael Dowling (Australien) och Tatiana Kalenderoglu (Ryssland) samt ledamöterna Hannu Kottonen (Finland), Dusan Vystavel (Tjeckien) och Ting-wang ’Dominic’ Hue (Hongkong) valdes 2018 och har mandatperiod till 2022.

Maria Krafft Helgesson, Svenska Orienteringsförbundets ordförande:

- Vi nominerade Linda för att hon har kompetens inom marknadsföring, sponsring, mediarelationer och när det gäller att arrangera stora events. Linda har ju dessutom erfarenhet från att vara elitorienterare – sammantaget den kompetens och erfarenhet som efterfrågades från IOF.

- Jag vill också rikta ett stort tack till Owe Fredholm, som varit ledamot i council sedan 2012.

Linda Take om det nya uppdraget:

- Jag ser fram emot det här – det ska bli kul att få jobba internationellt och vara med på strategierna för global orientering. Jag hoppas att jag ska kunna bidra med min kompetens, säger Linda Take.

Take är sedan mars 2018 styrelseledamot i förbundsstyrelsen och sedan juni 2018 styrelseordförande i O-Ringenstyrelsen.

- Det är viktigt för mig att kunna fokusera på de uppdrag jag har. Jag ska tillsammans med båda styrelserna diskutera igenom mina uppdrag och hur vi på bästa sätt kan använda min kompetens.

På General Assembly delades också Awards of Honour (IOF Pins) ut till personer som har bidragit extraordinärt till IOF. Silver Pins delades ut till bland andra Håkan Blomgren och Owe Fredholm. Bronze Pin delades ut till bland andra Christer Carlsson. 

Nästa General Assembly kommer att hållas som ett hybrid möte (fysiskt + digitalt) i samband med VM 2022 i Danmark.

Läs mer om General Assembly på IOF:s hemsida.

RELATERADE NYHETER

. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Tove Alexandersson på väg mot klar seger i kvalet på VM-sprinten.
Alla svenskar vidare från VM-sprintens kval
Fler nyheter