Svensk Orientering logotyp
09.02.2022

Lundberg uttagen till junior-VM i längdskidor

Orientering
Hanna Lundberg kommer representera Sverige i ytterligare en idrott. Nu är det klart att hon är uttagen till junior-VM i längdskidåkning.
Multitalangen Hanna Lundberg är inte bara en duktig orienterare, hon är även en talang på längdskidåkning och skidorientering. I tisdags blev det klart att Lundberg kommer representera Sverige på junior-VM i längdskidor i slutet av februari.
 
– Det är coolt att se att det funkar att satsa på flera grenar, berättar Lundberg i en intervju med Norrländska Socialdemokraten.  
 
Tidigare i vinter berättade Lundberg att hon pausat skidorienteringskarriären i år men kommer åka ett antal tävlingar i längdskidor. Att bli uttagen till JVM hade inte Lundberg räknat med.  
– Det är inte något jag hade funderat kring, men det har vuxit fram som en dröm under säsongen. Jag har märkt under sommaren att jag blivit fysiskt starkare, men jag var inte helt beredd på att jag skulle få ut det i skidspåret. Det handlar om att tekniken ska klaffa också, förklarar Lundberg för Norrländska Socialdemokraten. 
 
Junior-VM i längdskidor går av stapeln 21–27 februari i Norska Lygna, cirka 1 timme från Oslo.  
Läs mer: 
Stora framgångar på junior-VM
Lundbergs skrällseger

RELATERADE NYHETER

Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Fler nyheter