Svensk Orientering logotyp
27.09.2021

Marit enda fullpoängare och därmed SM-segrare i PreO-Dag

Precisionsorientering
I helgen 25-26 sep avgjordes två SM tävlingar i PreO i Grönklitt, Orsa. På lördagen avgjordes Dag-SM med en bana på ca 2 km och 27 kontroller.

Det var en mycket varierande bana med såväl mycket svåra som litet lättare kontroller i en härlig skogsterräng med stor variation i sikt och avstånd. Vid målet spekulerades i att det skulle bli flera tävlande i eliten som skulle gå fullt, dvs, lösa alla 27 kontrollerna rätt. MEN det blev bara en, och det var Marit Wiksell inte oväntat, som prickade in alla 27 kontrollerna. Sedan följde hela åtta (8) tävlande med 26 rätt och sex (6) med 25 rätt dvs. ett eller två fel. Det intressanta var vilka kontroller man missat, vilket visar på banläggningens karaktär av variation på kontrollerna. Bland de åtta med endast en missad kontroll var det bara två stycken som missat samma kontroll.  Ingen kontroll lyckades alla 50 deltagare pricka in rätt.

Bland de tävlande med bara ett fel blev kampen hård om silver- och bronsmedaljerna. Det avgjordes på tidkontrollerna - totalt sex (6) uppgifter fördelat på två stationer, en station före banan och en efter banan. Bäst klarade sig Stig Gerdtman för en silvermedalj med totalt 27 sek. Han var fyra sekunder före trean Erik Stålnacke, som knep bronsmedaljen endast en sekund före fyran Martin Fredholm. Nämnas skall också att bäst med 26 rätt var Arno Lilja Grønhovd och en andraplats efter Marit. Men han kan inte som norrman tävla om SM-medaljerna.

Alla gick hem nöjda och glada och laddade för söndagens tävling som gällde TempO-SM. Se särskild artikel.

Alla resultat hittar Du här.

Fotograf: Anders Öberg 070-592 63 63

RELATERADE NYHETER

Sexfaldige världsmästaren Ola Jansson fick med sig två silvermedaljer från PreO-EM i Finland. Här ser vi Ola under stafetten i lördags.
Tuff konkurrens under PreO-EM – två silver svenskt facit
Starten på stafetten vid PreO-EM i Finland.
Svenskt stafettsilver på PreO-EM
Den svenska truppen på PreO-EM i Finland med dagens silvermedaljör Ola Jansson i mitten av främre raden.
EM-silver till Ola Jansson
Fler nyheter