Svensk Orientering logotyp
10.03.2021

Mycket på spel i helgens Cup-final

Skidorientering
Till helgen avslutas Svenska Cupen i skidorientering med SM i sprint och långdistans. Utöver titlarna står en del pengar på spel och det är många som kan vara med och fightas om totalsegern.

I Kräckelbäcken, Norra Mora Vildmark, ska såväl Svenska Cupen som två svenska mästerskap avgöras till helgen. Sprint-SM körs på lördagen och dagen därpå avslutas Svenska Cupen med SM i långdistans.

Moraåkaren Andrey Lamov är regerande svensk mästare i såväl sprint- som långdistans. På damsidan är hans klubbkompis Magdalena Olsson titelförsvarare i sprint, medan Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik, är regerande långdistansmästarinna.

I Svenska Cupen är det knallhårt inför den avgörande helgen. Inte minst på herrsidan där OK Renens Markus Lundholm toppar på 512 poäng, tätt följd av Umeås Erik Blomgren (506 p), Moras Linus Rapp (504) och Robertsfors Sixten Walheim (398).

På damsidan leder Evelina Wickbom, I 19, på 530 poäng och närmast bakom jagar Säterbygdens Frida Sandberg på 488 pinnar, Moras Isabel Salén (436) och Umeås Klara Yngvesson (432).

Total 13 lopp ingår i Svenska Cupen och när allt ska summeras får åkarna räkna bort sina två sämsta noteringar. HÄR hittar du aktuell ställning och samtliga delpoäng.

Totalsegrarna vinner 5000 kronor, tvåorna får 2500 kronor och treorna 1250 kronor.

HÄR hittar du mer information om Svenska Cupen.

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl med silver och Ella Turesson med guld på U23-VM.
Landslagstrupper skidorientering 2024-2025
Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Fler nyheter