Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Svensk Orientering logotyp
10.11.2021

Nästan 2,5 miljoner till Sveriges orienteringsföreningar

Orientering
Ideella Folkspel har summerat överskottet från försäljningen av lotter det senaste verksamhetsåret. Orienteringsföreningar runt om i Sverige, som sålt lotterna, har tjänat ihop närmare 2,5 miljoner kronor.
Ideella Folkspel är Föreningslivets eget lotteribolag. Genom försäljning av BingoLotto, Sverigelotten och Julkalendern, ges föreningslivet en möjlighet att tjäna pengar till sin verksamhet. När 2021 summeras har orienteringsföreningar runt om i Sverige, som sålt Folkspels lotter, tjänat ihop närmare 2,5 miljoner kronor. 
 
- Det är glädjande att vårt samarbete med Folkspel möjliggör den här inkomsten för föreningarna ute i landet och även glädjande att se hur driftiga våra föreningar är. Pengarna innebär att våra föreningar kan fortsätta att växa och utvecklas. För sjätte året i rad ökar Svensk Orientering i antalet medlemmar och dessa pengar ger våra föreningar bättre möjligheter att stå rustade för att ta emot alla som hittat vår fantastiska idrott, säger Fredrik Tanfara, marknads- och försäljningschef på Svenska orienteringsförbundet. 
 
Folkspel har ökat med 99 procent sedan verksamhetsåret 2017/2018 och med 52 procent jämfört med föregående år. 
- Vi vet att många föreningar haft det tufft – inte minst under den pandemi vi levt med under ett och ett halvt år. I den kontexten vet vi att vårt överskott gjort och gör stor skillnad för många, säger Hans Sahlin, vd Ideella Folkspel.
Totalt har överskottet sedan starten av Bingolotto 1991, genererat över 17 miljarder till det föreningsliv som Folkspel representerar. 
- Jag är mäkta stolt över det överskott vi bidragit med till landets föreningar och organisationer under 30 år. Vi är en ideell organisation som ägs av våra medlemmar. Det innebär att inga privata aktörer har ekonomiska intressen i vår verksamhet och att vi därmed kan låta allt överskott gå direkt tillbaka till dem vi verkar och finns till för, Hans Sahlin.

RELATERADE NYHETER

Omstarten 25manna 2022
Video: Guide till förslaget om ny distriktsindelning
Gustav Bergman, Noel Braun och Nils van der Poel med glada miner utanför stuga.
van der Poel inspirerar Orienteringslandslaget
Gruppbild med Hanna Lundberg, Karolin Ohlsson och Johanna Ridefelt.
Garmin förlänger samarbetet som förbundspartner
Fler nyheter