Svensk Orientering logotyp
20.01.2022

Nu söker vi Hittaut-samordnare

Orientering
Friskvårdsprojektet Hittaut växer så det knakar! Nu söker vi en samordnare som kan fortsätta utvecklingsarbetet.

Svensk orienterings friskvårdsprojekt Hittaut har växt med stormsteg de senaste åren. För att stå rustade för fortsatt tillväxt söker vi nu en Hittautsamordnare som kan komplettera arbetsgruppen som jobbar med bredd och motion generellt, och Hittaut specifikt.

Om Hittaut

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet som riktar sig till allmänheten. Med hjälp av karta (på papper eller i en app) ska deltagaren finna checkpoints. Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsgrader och de är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar. Hittaut ägs och drivs av Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) och arrangeras av lokala orienteringsklubbar runt om i landet. På de fem år som SOFT ansvarat för Hittaut har friskvårdsprojektets deltagarantal ökat från 18 000 till 112 000 och antalet arrangörer ökat från 20 till 87.

Om tjänsten

Orienteringsklubbarna lägger ett stort antal ideella timmar på att arrangera Hittaut. Samordnarens roll är att underlätta detta arbete genom att skapa så goda förutsättningar som möjligt. Det kan bland annat handla om att svara på frågor per telefon och mail, utbilda arrangörer i Hittauts webbgränssnitt, upphandla leverantörer och ta fram marknadsföringsmaterial. Utöver att stötta arrangörerna i de lokala projekten arbetar samordnaren för att sprida konceptet till nya platser och att vidareutveckla app och hemsida. Tjänsten innebär även kommunikation med Hittauts deltagare genom nyhetsbrev och artiklar på hemsidan och övergripande ansvar för Hittauts sociala medier.

Du kommer ingå i en idrottsenhet med ett tiotal medarbetare som bland annat jobbar med föreningsutveckling, utbildning, tävling, barn- och ungdomsfrågor samt bredd och motion. Du kommer ingå i en arbetsgrupp som jobbar med förbundets bredd och motionsfrågor. Nuvarande Hittautsamordnare kommer vara din närmaste kollega och arbetsledare, men själv övergå i att leda projektet Para-Hittaut. Utöver Hittaut kan arbetet komma att tangera Naturpasset och Motionsorientering.

Vill du jobba med ett stort och stabilt idrottsförbund som växer och har medgång? Vill du jobba med att Hittaut ska växa och att orientering ska nå nya målgrupper? Då är det här jobbet för dig!

Den vi söker

Vi tror att du som söker har ett orienteringsintresse och brinner för att orientering ska vara en idrott för alla, hela livet.

Du tycker om att arbeta med människor, har lätt för att etablera nya kontakter och är inlyssnande.

Du är kommunikativ och uttrycker dig ledigt i tal och skrift på svenska.

Du är självständig och trivs med att på egen hand driva arbetet framåt men gillar även att samarbeta med andra.

Det är ett krav att ha kännedom om orientering. Det är meriterande med erfarenhet från alla former av projektledning, samordning och koordinering.

Välkommen med din ansökan!

Om Svensk Orientering

Totalt samlar Svenska Orienteringsförbundet närmare 87 000 medlemmar, vilket gör oss till ett av landets större idrottsförbund. Vi har fyra grenar; orienteringslöpning, skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering. Förbundet har en stabil ekonomi och drygt 20 medarbetare.

 

Placering

Svenska orienteringsförbundets kansli ligger i Hammarby sjöstad i Stockholm, men är du rätt kandidat är vi öppna för distansarbete från annan ort. Ett mindre antal resor kan förekomma i tjänsten.

 

Anställningsform

Projektanställning på heltid i två år, med ambition om förlängning.

Tillträde snarast.

Fast lön.

 

Så ansöker du

Ansökan med personligt brev och cv skickas till tomas.stenstrom@orientering.se. Vi gör intervjuer löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista dag att ansöka är 6 februari 2022.

 

För ytterligare information

Tomas Stenström, idrottschef, 076-315 11 04, tomas.stenstrom@orientering.se

Lars Greilert, facklig kontakt Unionen, 010-476 53 66, lars.greilert@orientering.se

 

 

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter