Svensk Orientering logotyp
18.12.2019

O-Ringen till Jönköping 2023

Orientering
O-Ringen 2023 kommer att arrangeras i Jönköping: ”Vi har hittat en pärla”, säger O-Ringens vd Henrik Boström i ett pressmeddelande.

2020 arrangeras O-Ringen i Uppsala, 2021 är det Åre. Och därefter väntar två år i rad i Småland. Sedan tidigare är det klart att O-Ringen 2022 arrangeras längs Smålandskusten med Oskarshamn som huvudort, och nu är avtalet för O-Ringen 2023 påskrivet:

-Vi har hittat en pärla för O-Ringen 2023 i Jönköping. Terrängen är fantastisk och passar alla. Går allt i lås kan vi få till en camping som blir storslagen vid Vätterns strand. Det ska bli mycket roligt att forma ett O-Ringen Jönköping 2023 åren som kommer, säger O-Ringens vd Henrik Boström i ett pressmeddelande.

20 funktionärsföreningar står bakom arrangemanget. Detta är Annebergs GIF, Bodafors OK, Bottnaryds IF, Forserums SOK, Grännabygdens OK, IF Hallby SOK, IK Vista, IK Hakarpspojkarna, Jönköpins OK, Lekeryd-Svarttorps SK, Mullsjö SOK, Nässjö OK, OK Gränsen, OK Vivill, Skillingaryds FK, Smålands orienteringsförbund, SOK Aneby, Tenhults SOK, Ulricehamns OK och Vaggeryds SOK.

Under tisdagen signerades värdkommunsavtalet i Rådhuset i Jönköping:

- Jönköping är en fantastisk kommun med fina tävlingsförutsättningar både i skog och i stadskärnorna. Det är något vi som kommun vill visa upp för alla deltagare och besökare. Alla ska känna sig välkomna till vår kommun där stad och skog är nära varandra och verkligen inbjuder till idrottsaktiviteter, säger ordförande för Destination Jönköping, Niklas Sigvardsson i ett pressmeddelande.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter