Svensk Orientering logotyp
16.11.2020

Över 2300 idrottsföreningar tilldelas krisstöd

Orientering
Totalt 554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang. Pengarna börjar betalas ut måndag den 23 november.

På måndagskvällen fattade Riksidrottsförbundets styrelse beslut om fördelningen av regeringens nya stödpaket till idrotten.

  • 2 123 föreningar tilldelas 158 miljoner kronor för perioden juli till september.
  • Fler än 300 föreningar inom lagbollidrotternas högsta serier tilldelas 327 miljoner kronor för hela perioden juli till december.
  • Ett hundratal föreningar med ett antal stora evenemang tilldelas stöd på totalt 69 miljoner kronor.

Totalt utbetalas 554 miljoner kronor i stöd vid denna ansökningsperiod, ett stöd som ska kompensera idrottsföreningens uteblivna intäkter och kostnader på grund av corona.

- Det känns mycket bra att kunna besluta om ett stöd som betyder mycket för många. Det är prövande tider och ingen kan tyvärr bli fullt kompenserad, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet på rf.se.

De föreningar som sökt direkt till RF får besked om stöd nu på fredag den 20 november och utbetalningar påbörjas den 23:e. De 396 miljoner kronor som fördelas till högsta serierna i lagbollidrotter och ett antal stora evenemang fördelas av specialidrottsförbunden efter beslut i respektive specialidrottsförbunds styrelse och i dialog med RF.

Samtliga specialidrottsförbund får besked om tilldelat stöd under tisdagen.

Läs mer på rf.se.

RELATERADE NYHETER

240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
Fler nyheter