Svensk Orientering logotyp
27.08.2019

Owe Andersson vann fjärde Elitserietävlingen i PreO

Precisionsorientering
Fjärde deltävlingen i årets Elitserie och A-cup avgjordes i trakterna runt Vingåker med Stig Gerdtman som banläggare. Tävlingen gick i ett detaljrikt finskuret terrängområde strax nordost om Vingåker.

Fyra stycket lyckades pricka in alla kontroller rätt, ett bra resultat, vilket visade att banan var lösbar men på en bra nivå. Vann gjorde Owe Andersson, OK Löftan. Enligt egen utsago hans första vinst i Elitklass, men han har de senaste åren visat att han ofta ligger med i toppen, t.ex. blev han trea på lördagens tävling. Han klättrar nu ännu högre på rankinglistan.

Tvåa blev norske Martin Aarholt Waaler och trea blev Magnus Sterner Strängnäs/Malmby. I A-klassen vann Agne Karlsson Simlångsdalen, ensam på full pott.

Nästa helg avgörs både Elitserien och A-Cupen i Björklinge. I Elitserien har Stig Gerdtman redan avgjort , trots att han var banläggare nu i helgen, ingen annan kan komma i kapp.

I A-cupen är det mer spännande. Där står det främst mellan helgens segrare Agne Karlsson och den nuvarande ledaren Johannes Jakobsson från Tidaholm. Men även Pahn Gardhem, Nybro och Per-Ivar Möllberg, Arboga har chans på slutsegern.

RELATERADE NYHETER

Vinnarlaget IKHP med Hanna Palm, Viktoria Tingström och Christian Tingström.
SM-helg i PreO lockade många deltagare
Preo Vm 2023 Day 4 Hugo Mattsson 5457
SM-helg i PreO med final i Svenska Cupen
Landskamp Preo
Seger i den nordiska landskampen i PreO
Fler nyheter