Rekordtidig svensk säsongspremiär för MTBO
02.03.2020

Rekordtidig svensk säsongspremiär för MTBO

Mountainbikeorientering
Lunds OK var arrangör av årets första svenska MTBO-tävling då man i lördags den 29 februari arrangerade en deltävling i den dansk/skånska Vinterserien i Hässleholm. Förutsättningarna var tuffa då det regnat mycket under den senaste perioden.

Och även under tävlingen var det en hel del regn som kom. Dock stoppade detta varken arrangörer eller deltagare utan idel glada miner syntes bakom de mer eller mindre leriga ansikten som dök upp efter målgång. Tävlingsledaren Annika Wigren var nöjd med tävlingen och att det blev över 50 startande med tanke på vädret och en viss konkurrens med Sverigepremiären som OK Pan arrangerade under helgen.

Efter tävlingen bjöds det på fika och då var det full fart på vägvalspratet. Att åka runt och använda vägnätet var ett vinnande koncept denna dag men banläggare Nils Pistora hade lyckats bra med göra dessa luriga vägval svårupptäckta.

Resultat och banor hittar du här på eventor.

Nästa större MTBO-tävling blir den 18–19 april i Eskilstuna då det också blir säsongspremiär för Svenska cupen och Svenska Veterancupen för MTBO.

En av kontrollpunkterna från lördagens tävling i Hässleholm

En av de kontrollpunkterna från lördagens tävling i Hässleholm

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter