Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Svensk Orientering logotyp
21.07.2022

Silver till Ohlsson och brons till Regborn på World Games

Orientering
I lördags avgjordes medeldistansen på World Games i USA. Karolin Ohlsson tog sin första individuella internationella mästerskapsmedalj och Martin Regborn följde upp fredagens silvermedalj med ett brons.

Under helgen avgjordes medeldistansen och sprintstafetten på World Games i Birmingham, Alabama. Många av de svenska löparna gjorde ett bra lopp under sprinten, inte minst Karolin Ohlsson som säkrade sin första individuella mästerskapsmedalj på ett internationellt mästerskap med en andraplats.  

I damklassen tog den unga schweiziskan Simona Aebersold guldet, 45 sekunder före Karolin Ohlsson. Trea kom Ingrid Lundanes från Norge.  

Ohlsson tog ut sig totalt i den amerikanska hettan. När hon fått reda på att loppet hade räckt till en silvermedalj utbrast hon i en vild glädjeyra och svalkade huvudet i en istunna.  

- Silver! Jävlar medalj, fy fan vad gött. Nu kan ni hänga er i granen, ni som sagt att jag inte kan ta hem en individuell medalj. Yes! In my byrålåda, utbrast Ohlsson glatt efter målgång. 

Ohlsson var onekligen glad efter medaljen.  

- Jag är väldigt stolt över den här medaljen och prestationen jag gjorde ute på banan, berättar hon.  

I herrklassen vann Kasper Harlem Fosser från Norge och tvåa kom schweizaren Mattias Kyburz. För Martin Regborn blev det åter en World Games-medalj, denna gång var valören brons.  

- Det gick bra för mig, det var inte så svår orientering men man blir lite dum i värmen så det gäller att hålla ihop det. Det var tufft i värmen, även fast jag öppnade försiktigt. Jag är väldigt nöjd med resultatet, säger Martin Regborn.  

Efter en skadedrabbad vinter och vår visade Isac von Krusenstierna att han är på rätt väg med en sjundeplats på medeldistansen.  

- Jag är väldigt nöjd med genomförandet. Jag orkade hela vägen och var stark på slutet. Jag gjorde två missar på slutet som grämer mig lite men jag är väldigt nöjd med resultatet, säger von Krusenstierna.  

För Max Peter Bjemer blev värmen väldigt tuff och efter några misstag slutade han på en elfteplats.  

Mästerskapet avslutade med sprintstafett under söndagen. Lina Strand, som var tillbaka efter en förkylning, inledde på bästa sätt för det svenska laget och växlade ut till Max Peter Bejmer i ledning. Bejmer och tredjesträckslöparen Martin Regborn förvaltade utgångsläget väl och växlade båda i tätklungan. Inför den avslutande sträckan såg det ut att bli en andraplats för det svenska laget. I slutet av banan missade Karolin Ohlsson en kontroll och var tvungen att vända. Flera lag sprang om och laget kom till slut på en sjätteplats, två minuter och 46 sekunder efter segrarlaget Schweiz.  

 

RELATERADE NYHETER

Omstarten 25manna 2022
Video: Guide till förslaget om ny distriktsindelning
Gustav Bergman, Noel Braun och Nils van der Poel med glada miner utanför stuga.
van der Poel inspirerar Orienteringslandslaget
Gruppbild med Hanna Lundberg, Karolin Ohlsson och Johanna Ridefelt.
Garmin förlänger samarbetet som förbundspartner
Fler nyheter