Svensk Orientering logotyp
20.09.2019

Skadad Ohlsson missar världscupen i Schweiz – Risby ersätter

Orientering
Karolin Ohlsson missar nästa veckas världscuptävlingar i Schweiz. Landslagsstjärnan dras med en hälskada och vill inte riskera något. "Det känns jävligt surt", säger Ohlsson.

Järlalöparen Karolin Ohlsson har ett skadefyllt år bakom sig. Hon har sannerligen presterat på en del viktiga tävlingar, inte minst gladde hon alla på VM när hon spurtade hem ett svenskt stafettguld.

Men kroppen har strulat.

Först var det ett höftproblem som uppstod förra hösten. Sedan har en häl plågat den löpstarka 28-åringen, som nu alltså missar världscuptävlingarna i Schweiz 27-29 september.

- När jag till sist börjat få ordning på höften och äntligen börjat springa i skogen utan att ha ont varje steg så smällde hälen upp. Det var då tre veckor kvar till VM. Slemsäcken under hälsenan blev akut inflammerad och det är mitt problem även i dag. Hälen är inte tillräckligt bra och jag inte vill riskera att få ännu en vinter som den förra, säger Ohlsson.

- Det känns helt klart jävligt surt. Jag har tagit en dag i taget och bitit ihop i snart ett år, i hopp om att få tävla utan smärta och göra mig själv rättvisa. Jag kunde ha gett upp säsongen för länge sedan, men min vilja är för stor och jag hatar för mycket att ge upp för att sluta.

Så nu blir det fortsatt rehab?

- Ja, och det är verkligen ingen fest att gå till poolen och springa intervaller eller gymmet och trampa luft ensam tre gånger om dagen, i hopp om att kanske få springa men inte veta när. Det kan nog alla som varit skadade hålla med om, att det är en mental kamp. Men jag tänker bita ihop, än en gång, slita på med rehab och alternativ träning. Vem vet, kanske kan springa världscupsfinalen i Kina i slutet av oktober. Och skiter det sig har jag ett VM nästa år. Det tänker jag se till att vara maskin på!

Ohlssons ersättare i truppen till Schweiz blir Lisa Risby, OK Kåre.

- Jättetråkigt för Karro och synd att hon inte ska vara med, men kul och spännande att få ha Lisa på startlinjen. Jag tror att hon kommer att kunna göra det bra, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

RELATERADE NYHETER

Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Aktiva och ledare i orienteringslandslaget i stor grupp och med stora leenden vid världscupen i Tjeckien hösten 2023.
Här är orienteringslandslaget 2024
Fler nyheter