SM-guld till Golsäter och Borg
15.05.2022

SM-guld till Golsäter och Borg

Orientering
Joel Golsäter, OK Kåre och Klara Borg, Södertälje-Nykvarn vann guld i de yngre juniorklasserna vid sprint-SM i Göteborg på lördagen.

Joel Golsäter vann H 18 sju sekunder före Olle Karlsson, IKHP, som knep silvret två sekunder före FK Göingarnas Wilmer Selin på bronsplats.

– Det här är sjukt, det trodde jag inte, säger Golsäter efter guldloppet.

– Jag rundade ett hus för mycket. Där gick det nog 10-15 sekunder tror jag. Men jag stressade inte upp mig för det och höll ihop det bra och tryckte på på slutet.

Hörde du speakern på slutet?
– Ja, vid näst sista hörde jag att det var tight och jag visste ju att jag gjort ett bra lopp. Det här är det största i min karriär, säger Golsäter.

I D 18 blev det en klar seger för Klara Borg som hade 25 sekunder ner till Alva Björk, Trollhättans SOK på andra plats. Emma Emilsson, OK Orion, tog bronset precis över minuten efter Borg.

– Jag hade väldigt bra flyt genom hela loppet. Jag visste hela tiden var jag skulle gå ut mot nästa kontroll. Det var skönt att jag hade så bra framförhållning, säger Borg.

Kan vi kalla det ett perfekt lopp?
– Ja, men näst intill. Det finns ju alltid saker man kan göra lite bättre. Det var mitt bästa sprintlopp på länge, berättar Borg.


Klara Borg tog SM-guld i D 18. Foto: Johan Trygg.

Liveresultat finns här.

Bildtext toppbild: Joel Golsäter efter SM-guldet i sprint i H 18. Foto: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

240426 Alams Emmam Tildaandersson
Inför EYOC i Polen
Stora Tuna OK Jukola
Historisk och överlägsen seger för Stora Tuna OK på Jukola
Jukola Venla 15 Juni Hugo Mattsson 7623
Stora Tuna OK vinner Venlakavlen 2024
Fler nyheter