SM-helg för MTBO i Mora 2020
12.09.2019

SM-helg för MTBO i Mora 2020

Mountainbikeorientering
2019 års MTBO-säsong börjar ta slut och SOFT kan redan nu stolt presentera arrangören av 2020 års SM-helg: IFK Mora OK. De som någon gång tidigare cyklat i Moraskogarna vet att det är en riktig kanonterräng som väntar.

Mora har varit mycket aktiva inom MTBO ända sedan grenen startade upp i Sverige i början på 2010-talet. Både med ett flertal duktiga åkare och många tävlingsarrangemang, exempelvis arrangerar man nu i höst DM på långdistans den 28/9. Terrängen som väntar är tekniskt sett lättcyklad med få stenar och rötter, dock är det bitvis sandig botten vilket kan bli utmanande för många. Den stora utmaningen är det orienteringstekniska då områdena består av väldigt många stigar, både stora och små. Bland annat kan man räkna med att då och då få cykla på Vasaloppsspåret. Tävlingsledare Klaus Csucs framhåller också att denna SM-helg kommer att bli något för alla.

- Vi kommer till exempel ha barnpassning för att göra det möjligt för småbarnsföräldrar att åka samt anpassa och göra aktiviteter för att visa upp MTBO för allmänhet och åskådare. Självklart blir det också roliga och utmanande banor som passar både ungdomar, veteraner och elit, säger Klaus.

Program SM-helgen 2020

26/6 Sprint: Området är ännu inte helt bestämt men blir nära Mora
27/6 Långdistans: I området från Hemus upp till Eldris.
Kamratmiddag på lördag kväll.
28/6 Medeldistans: I området Hemus runt skidstadion.

Observera att från och med nu är området mellan Hemus och Eldris avlyst för träning. Det kommer dock vara tillåtet att åka längdskidor och skidorientering i området. Mer och detaljerad information kommer ligga uppe på eventor.

 

Kartklipp från Hemuskartan 

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter