I somras gjorde Felix Silver succé på JVM i MTBO i Falun

Bild: Malin Dunfors

03.11.2022

Snabba ryck för JVM-reserven Felix Silver

Orientering
När Axel Elmblad tvingades lämna återbud till Junior-VM på grund av hjärtflimmer så fick sommarens JVM-guldmedaljör i MTBO, Felix Silver, hoppa in som reserv.

I somras gjorde Gävle OK:s Felix Silver ett fantastiskt starkt JVM i MTBO. Han åkte hem från mästerskapet i Falun med tre guld och ett silver individuellt och ett stafettsilver. Nu blev det hastigt och lustigt ett JVM till det här året. Felix stod överst på reservlistan när Axel Elmblad tvingades lämna återbud.

Det blev snabba ryck för att komma ner med de andra i laget till förberedande träning på plats i Portugal.

– Torsdag kväll fick jag reda att Axel inte kunde springa och att jag fick en plats. Jag bokade en biljett till tolv timmar senare och flög ner på fredag morgon, berättar Felix.

Med en hel vecka på plats i trakten av Aguiar da Beira där mästerskapet ska avgöras, och med träning i terrängtypen som väntar, så känner sig Felix redo för start.

– Det har varit skönt att vara här så pass länge och förbereda sig. Innan torsdag förra veckan hade jag ju ingen aning om att jag skulle få åka. Det har känts bättre och bättre i terrängen, säger han.

Om vi hoppar tillbaka till sommaren och din succé på JVM i MTBO. Vad säger du då?
– Det var riktigt roligt där och men jag började ganska fort fokusera om på nya tävlingar och nya prestationer. Men det är klart, ett tag var ju där uppe bland molnen.


I somras gjorde Felix Silver succé på JVM i MTBO i Falun. Nu väntar ett nytt JVM skogarna i Portugal, med orienteringsskor på fötterna. Bild: Malin Dunfors.

Hur ser din satsning ut med MTBO kontra orienteringslöpning?
– Det är nästan all träning mot vanlig orientering, inte mycket cykel alls. Men i vinter kommer jag cykla en del igen.

Vad tror du om satsningen kommande år?
– Jag får se, men det blir garanterat mycket löpning och så får vi se hur MTBO:n utvecklar sig.

JVM i Portugal blir för övrigt tredje landslagsuppdraget i år för Felix. Han sprang också junioreuropacupen i Tyskland för en månad sedan där löparna utanför JVM-laget var uttagna. Felix blev sjua och bäste svensk på sprinten och 19:e och bäste svensk på långdistansen i H 20.

Bildtext toppbild: Felix Silver är redo för sitt andra JVM i år. Bild: Johan Trygg.

I morgon kan du följa Felix och de andra svenskarna via IOF:s livesändning från JVM:s medeldistans. Sändningen startar 10.00 svensk tid.

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter