Karolin Ohlsson vill blanda sig i kampen om totalsegern

Bild: Johan Trygg

22.10.2022

Spännande jaktstart avgör Swedish League

Orientering
Det ser ut att bli rafflande uppgörelser om vilka som ska bli totalsegrare i Swedish League 2022. Allt avgörs i morgon med jaktstart. Du kan följa jaktstarten via livesändning. Länkar finns nedan.

På programmet står en förkortad långdistans. Det är dock rejäla banor som väntar och mycket kan hända. Damernas bana är 12,9 km, herrarnas 15,4 km. D20 elit har 8,6 km, H 20 elit 9,9 km, D 18 6,4 km och H 18 elit 7,7 km.

I damklassen går Tove Alexandersson ut först med en marginal på 32 sekunder till Lisa Risby. Sedan följer Sara Hagström 1.04 efter Alexandersson och fjolårssegraren Karolin Ohlsson startar 1.36 bakom Tove.

– Jag var ju skadad hela våren så jag trodde jag var helt borta från sammandraget. Det var egentligen slump att jag åkte upp hit överhuvudtaget. Men det var ju bra när det blev så här, säger Sara Hagström efter segern på lördagens medeldistans.

– Lite otäckt att gå ut med de där två fysiska monstren framför bara, fortsätter Hagström.

Karolin Ohlsson konstaterar efter lördagens tredjeplats att det är ett intressant läge.

– Det blir skitbra! Jag älskar ju jaktstart, säger Ohlsson.

Nu har du chans på andra raka totalsegern i Swedish League!
– Ja, jag hoppas ju att vi kommer ihop. Jag ska sköta min orientering och hoppas jag får nys på dem och att det blir lite fight, säger den spurtstarka Järlalöparen.

Karolin Ohlsson vill blanda sig i kampen om totalsegern. Bild: Johan Trygg.

Gustav Bergman stod över lördagens lopp efter att ha varit krasslig i veckan. Han var dock på plats på tävlingsplatsen på lördagen och hoppades på start i morgon. Det vore förstås snopet om han inte skulle komma till start. Han har ett försprång på 3.28 till Simon Imark.

Närmast där bakom följer Anton Johansson 4.56 bakom Bergman och Emil Svensk med 5.28 upp.

I juniorklasserna ser det ut så här i toppen när jakten drar igång:

I D 20 går Sabina Aumo ut 40 sekunder före Elsa Sonesson. Vi får inte räkna bort Hanna Lundberg här som ligger sexa med 4.32 upp till Aumo. I H 20 är det också 40 sekunders försprång för Noel Braun ner till tvåa Axel Elmblad. Lördagens vinnaren Valter Pettersson följder sedan 44 sekunder bakom Elmblad.

Klara Borg går ut först i D 18 men har endast 24 sekunder ner till Alma Svennerud. I H 18 sticker Edvin Nilsson ut 1.36 före Hannes Mogensen.

Totalställning i Swedish League inför jaktstarten finns här. Inför jaktstarten så räknas sex av tio deltävlingar där varje poäng motsvarar en sekund inför jaktstarten. Först över mållinjen vinner Swedish League 2022.

Jaktstartlista finns här.

Livesändning jaktstart söndag:

GPS-tracking hittar du via denna länk.

Liveresultat söndag.

Speakerljud söndag.

Bildtext toppbild. Tove Alexandersson går ut först i jaktstarten som avgör Swedish League. Kan jagande Lisa Risby, Sara Hagström och Karolin Ohlsson utmana om segern? Bild: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter