Svensk Orientering logotyp
27.02.2020

Vd-skifte i O-Ringen AB

Orientering
Henrik Boström lämnar posten som vd för O-Ringen AB. Jens Lindquist, generalsekreterare för sommarens arrangemang i Uppsala, blir tillförordnad vd.

Henrik Boström har varit O-Ringens vd sedan 2013, då det klubbades att arrangemanget skulle bli ett bolag. Nu har Boström beslutat sig för att söka nya utmaningar.

- Stort tack för den här tiden – och av hela mitt hjärta önskar jag alla kommande funktionärer, den helt enastående fasta organisationen och kommande arrangemangsår all lycka till! Det finns i dag en fantastisk bas att bygga vidare på och jag kommer för alltid bära med mig en stolthet för det som vi har åstadkommit, säger Boström.

O-Ringen AB:s ordförande Linda Take:

- Vi vill tacka Henrik för den stora insats han gjort för O-Ringen som bolag. Han har gjort ett väldigt bra jobb med att bygga bolaget, sätta organisationen och strukturen och leverera fantastiska arrangemang under sin tid som vd. Vi önskar Henrik all lycka framöver. Samtidigt blir vårt fokus nu i styrelsen att se framåt och börja rekryteringen av en ny vd.

Jens Lindquist, i dag projektledare för O-Ringen 2020 i Uppsala, blir nu även tillförordnad vd för O-Ringen AB.

- Vi är otroligt glada att kunna berätta att Jens Lindquist kommer att axla rollen som tillförordnad vd. Jens brinner för orientering och den ideella kraften och har dessutom förmågan att entusiasmera och leda på ett mycket bra sätt, säger Linda Take.

Jens Lindquist funderade inte länge när frågan dök upp:

- Jag ser med glädje fram emot att kliva in i den här rollen. Det är ett välmående bolag och en stabil organisation, så jag ser det som min uppgift att helt enkelt fortsätta på den inslagna vägen tills rekryteringen av en ny vd är klar.

Enligt Lindquist kommer det att fungera utmärkt att kombinera de två roller han nu får i O-Ringen:

- Jag är inte orolig för att projektledarskapet för O-Ringen 2020 ska komma i kläm, då skulle jag inte ha tackat ja till den här rollen. Arbetet där har kommit så pass långt och jag har en fantastisk ledningsgrupp och en mängd kompetenta funktionärer som tillsammans med mig säkerställer att vi kommer leverera ett O-Ringen av högsta kvalité i Uppsala.

RELATERADE NYHETER

Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Aktiva och ledare i orienteringslandslaget i stor grupp och med stora leenden vid världscupen i Tjeckien hösten 2023.
Här är orienteringslandslaget 2024
Fler nyheter