Svensk Orientering logotyp
12.10.2021

William Rex åter nattens konung

Precisionsorientering
Natt-SM i PreO avgjordes i Strängnäs på lördagen (2 okt). Det blev en nattävling som den skall vara på hösten - mörkt och småregnigt, som gör natten ännu svartare genom blänket i vattendropparna på träd och buskar.

Åter igen visade William sin styrka på natten genom att ta hem det tredje raka och totalt femte natt-guldet.

Magnus Sterner i SMOL hade strängat en tuff bana om tjugo kontroller i stadsskogen. Ett område med varierande små låga berghällar blandat med högre formationer i form av branter och näsor. Dessutom hade Magnus kryddat svårigheterna med ett antal långa avstånd som gjorde det svårt i den mörka natten. Men detta oroande inte William, han klarade uppgiften galant om ej prickfritt. Han löste 19 av de 20 kontrollerna, missade bara en stor vid sänka på långt avstånd. Det räckte dock till en klar seger eftersom efterföljande sex deltagare hade två fel. Tvåa blev förra veckan segrare på TempO-SM Robert Jakobsson, som tycks ha prickat formen till SM-tävlingarna. På tredje plats kom en outsider Peter Fors OK Grip.

I den sena natten drog samtliga iväg för att ladda till söndagens stafett-SM. To be continued, som det heter,

Alla resultat hittar Du här

RELATERADE NYHETER

Sexfaldige världsmästaren Ola Jansson fick med sig två silvermedaljer från PreO-EM i Finland. Här ser vi Ola under stafetten i lördags.
Tuff konkurrens under PreO-EM – två silver svenskt facit
Starten på stafetten vid PreO-EM i Finland.
Svenskt stafettsilver på PreO-EM
Den svenska truppen på PreO-EM i Finland med dagens silvermedaljör Ola Jansson i mitten av främre raden.
EM-silver till Ola Jansson
Fler nyheter