Svensk Orientering logotyp
18.05.2021

WRE-tävlingar på Idre Fjäll - uttagning till världscupen

Orientering
27 och 30 juni blir det World Ranking Event-tävlingar på Idre Fjäll. Dessa blir dessutom uttagningstävlingar för världscupen i augusti.

EM i Schweiz är precis avslutat. Dessa tävlingar var även starten på årets världscupsäsong.

I augusti fortsätter världscupen med tävlingar på Idre Fjäll.

Nu är det klart med World Ranking Event-tävlingar (WRE) på Idre Fjäll i slutet av juni.

Söndagen den 27 juni är det medeldistans och 30 juni långdistans.

- Vi kommer att ta ut vår trupp till VM i Tjeckien efter våra VM-testerna i juni. VM avgörs i början av juli, så de löpare som springer VM kommer inte att springa de här tävlingarna i Idre. Men vi kommer ju att ha ytterligare ett antal platser till världscupen i Idre och WRE-tävlingarna i juni blir uttagningstävlingar dit, säger den svenske förbundskaptenen Håkan Carlsson.

Sverige kommer att få ställa minst åtta herrar och åtta damer på startlinjen vid världscuptävlingarna i Idre. Dessutom har regerande världsmästarna samt ledarna av totala världscupen friplatser.

- Jag är väldigt glad över att vi fått till de här tävlingarna, de kommer att bli genrep inför världscupen och vi kör med exakt samma upplägg. Dock kör vi coronaanpassat utan såväl speaker som nummerlappar, säger Per Forsberg som är banläggare för långdistansen.

Medeldistansen kommer att läggas av Janne Sjödin.

- WRE-tävlingarna kommer att gå i terräng i direkt anslutning till den terräng där världscupen avgörs. Jag vet redan nu att ett par schweiziska löpare kommer till Idre, och norske världsmästaren på medeldistans från 2018 Eskil Kinneberg är redan anmäld, säger Forsberg.

Tävlingen (om det inte sker några förändringar i gällande restriktioner) kommer att vara öppen för de som är bland de 300 bästa på Sverigelistan.

BILDEN. På bilden ser vi Vilma von Krusenstierna på landslagslägret på Idre Fjäll förra sommaren.

RELATERADE NYHETER

Stora Tuna OK Jukola
Historisk och överlägsen seger för Stora Tuna OK på Jukola
Jukola Venla 15 Juni Hugo Mattsson 7623
Stora Tuna OK vinner Venlakavlen 2024
Emil Auselius
Emil Auselius, Bredaryds SOK tog hem förstasträckan på Jukola 2023
Fler nyheter