Nyheter

Din hittaut-guide

hu guide hu guide
Tips och trix för en lyckad tur!
Allt du behöver veta för en lyckad hittaut-tur!

Här får du tips och trix för en lyckad dag på checkpointsjakt!

 1. Registrera konto på hittaut
  Gå till vår hemsida och registrera dig till hittaut, du behöver en mejladress och välja ett lösenord. -->Du ska få ett bekräftelsemejl med en länk i.  Om inte länken kommer/fungerar kontakta din lokala arrangör på ort@hittaut.nu eller till hittaut@orientering.se
  Logga in på ditt konto och anslut dig genom att fylla i vilken ort du vill tillhöra, aliasnamn som syns i topplistan m.m, många av dessa uppgifter är frivilliga. 
  TIPS! Adress kan vara bra att skriva ifall du vinner pris från den lokala arrangören i utlottningen. Ålder och kön tycker vi är intressant att veta när vi sammanställer statistik efter varje år, då ser vi vilken målgrupp vi når etc. 

 2. Registrera checkpoint
  När du har hittat till rätt checkpoint så kan du identifiera den med numret som står på stolpen och när du ska registrerar den på ditt konto då är det bokstavskoden som skriver in i fältet. Om du anger fel kod 2 gånger i rad låser sig den i 24 h, därefter kan du pröva igen. Om systemet säger att du angett fel kod fast att du är 100% säker på att det är rätt, hör av dig till oss på mejlen, samma som ovan. 

 3. Försvunnen checkpointsstolpe
  Det händer att våra stolpar får fötter. Om du misstänker att checkpointsstolpen är försvunnen meddela den lokala arrangören direkt via mejl. Du hittar kontaktuppgifter på varje orts respektive hemsidan. 

 4. Samma inloggning på hemsidan och i app
  Du ska använda samma inloggning på hemsidan som i appen. 

 5. GPS-position
  Du kan välja om du vill att din gps-position ska synas på kartan i appen. Vill du göra det svårare för dig så stänger du av den och får mer utmaning i din orientering. 
  TIPS! Syns inte den blå gps-pricken då får du kolla i din mobils inställningar-->Appar-->Behörigheter-->Plats, här ger du behörighet till hittaut-appen. Varje gång du av och ominstallerar appen behöver du klicka i följande i din mobils inställningar. 

 6. Hemsidan är mobilanpassad
  Om appen mot förmodan inte skulle fungera, då är hemsidan mobilanpassad och fungerar lika bra ute på din checkpoints-jakt.

 7. Håll dig uppdaterad
  Följ gärna din lokala ort på deras hittaut-hemsida eller på sociala medier, du kan även följa hittaut centralt för att hålla dig uppdaterad av vad som händer.
  Instagram: hittaut_orientering och Facebook
  Dela gärna med dig av dina äventyr med hashtaggen #hittaut2019.

 8. Ut på tur aldrig sur! 
  Ta med dig en kompis ut på din tur, då blir det hela mycket roligare och kanske ladda en fikakorg som väntar på er när ni tagit er checkpointsrunda. 

LYCKA TILL!