Nyheter

15 maj startar Hittaut Ovanåker 2019

Ovanaker2019start Ovanaker2019start
Äntligen är det vår i luften och man kan återigen komma ut i skog och mark och röra på sig! Det betyder även att längtan efter att återigen leta checkpoints gör sig påmind! En glädjande nyhet för våra närmare 1100 deltagare är att det snart är dags igen - den 15:e maj kommer nämligen 2019 års Hittaut att invigas. Då släpper vi årets nya karta samt de 110 nya checkpointplatserna!

Planering pågår just nu för fullt när det gäller 2019 års Hittaut-projekt i Ovanåkers kommun. Det vi redan nu kan avslöja är att premiär blir den 15 maj i samband med World Orienteering Day. Fram tills dess ska kartor uppdateras, checkpointplatser rekas, samarbetspartners rekryteras och så småningom även karttryck, distribution och utsättning av våra 110 stolpar.

Hittaut för tredje året i Ovanåker

Det är alltså tredje året i rad som det nu blir Hittaut i Ovanåker. Stommen i projektet är givetvis densamma där det kommer delas ut en stor och detaljerad orienteringskarta över utvalda delar av kommunen. På denna finns 110 checkpoints markerade - vilka deltagarna kan leta och registrera via en app eller hemsidan. För varje kod som registreras in får man en vinstchans i de olika månadsdragningarna. Dessutom genererar det poäng till sitt företag eller klass om dessa är anslutna till Hittaut.

Förra året hade Hittaut Ovanåker närmare 1100 deltagare, vilket är ca 10% av invånarantalet. Helt fantastiska siffror och överlägset bäst om man jämför med övriga orter i Sverige. Att Hittaut är populärt är helt klart. Förra året registrerades över 1 000 000 checkpoints i hela Sverige (35 000 i Ovanåker) och i år kommer hela 46 orter i Sverige vara anslutna till projektet som ägs av Svenska orienteringsförbundet.

Nyheter 2019!

Som vanligt försöker vi förnya projektet lite varje år. Basen blir densamma med stora kartområden i närområdet till Alfta (Vikeberget) och Edsbyn (Gårdtjärn). Därutöver planerar vi i år för kartor i Pålsbo, Voxna, Viksjöfors och Svabensverk.

Det kommer även bli stor skillnad för er som använder appen. Här har en hel del resurser satsats för att göra den ännu bättre. Kom ihåg att uppdatera din app i god tid innan projektet börjar!

Självklart blir det även fortsatt satsning på vår Skolutmaning - som förra året var en positiv injektion för alla skolungdomar i kommunen. Närmare 20 klasser och 230 elever deltog aktivt både på skoltid och sin fritid.

Vi ser även ett ökat intresse från företag att nyttja Hittaut som en Företagsutmaning. Här hoppas vi att tidigare års segrare Alftaprodukter och Svenska Fönster kan få sig en rejäl utmaning om titeln Ovanåkers friskaste företag.

Företagare - boka er plats senast 10 april!

Genom att du som företagare stöttar vårt Hittaut-projekt, så bidrar du inte bara till ökad folkhälsa i kommunen. Du får även chans att använda Hittaut som en friskvårdsaktivitet på just ditt företag. Ökat välmående leder såklart till gladare medarbetare och en bättre arbetsplats. I förhållande till sjukvård är det väldigt billigt att satsa på friskvård och genom Hittaut får ni en aktivitet som tilltalar många och som ALLA kan vara med på!

Förutom möjligheten att anta vår Företagsutmaning erbjuder vi dig som företagare en unik chans att profilera ert varumärke och företag i en mycket positivt miljö - som når en stor del av invånarna och många förbipasserande turister. Vi kan tex erbjuda:

- annons på vår karta som går ut till alla hushåll
- annons/information i digitala nyhetsbrev och på vår hemsida
- möjlighet att få ert företag utmärkt på vår stora, detaljerade karta
- sponsrad checkpoint för att locka ca 500-1000 personer till din affärslokal
- möjlighet att bidra med priser som goodwill och spridand av ert varumärke
- möjlighet att få en skräddarsydd aktivitet / event med Hittaut-kartan i centrum. En garanterat rOLig aktivitet som alla kan vara med på!

Här kan du läsa mer om vad du som företagare kan bidra med och få ut av ett samarbete med Hittaut Ovanåker.

Du som privatperson kan också bidra på olika sätt:

- antingen swisha ett valfritt bidrag för att stötta Hittaut (frivilligt)
- sponsra en checkpoint för 500 kr. Du får välja placering och får ditt namn på stolpen
- engagera dig i någon av våra arrangörsföreningar och tex hjälpa till att sätta ut checkpoints eller fylla på våra kartställ tex

Låter detta intressant? Maila ovanaker@hittaut.nu redan idag eller ring projektledare Andreas för mer info, 070-425 47 94 - senast den 10 april behöver vi er bokning!


ovanaker swishsponsra checkpoint