Nyheter

17 maj startar Ovanåkers största friskvårdsprojekt

ovanaker topp

Nu är det snart bara en vecka kvar till invigning av Ovanåkers största friskvårdsprojekt - Hittaut! 110 checkpoints finns utplacerade i Alfta, Edsbyn, Kygelvallen och Skräddrabo. Din uppgift är att hitta dom med hjälp av karta, gps eller smartphone!

Karta gratis till alla hushåll

Vår stora och detaljerade karta är tryckt i 11 000 exemplar och kommer att delas ut GRATIS till alla hushåll i kommunen den 17 maj som en bilaga till Fördel Edsbyn-Alfta - så håll utkik efter den. Dessutom kommer kartan att spridas via företag, skolor och i ställ på utvalda platser. Och så finns ju vår digitala karta som du kan nå här på sidan, eller via vår APP i din smartphone.

Chans att vinna fina priser

Varje månad kommer vi lotta ut fina priser bland er som letat checkpoints! Ju tidigare du tar dom, desto fler utlottningar är du med i – men du kan starta med Hittaut när som helst mellan 17 maj-8 okt. Vid vår slutdragning den 8 oktober (sista dag för projektet) kommer vi bland annat dra 1 st vinnare av ett skidset från Knåda Sport, värde 3000 kr.

Gratis och tillgängligt för alla

Det är helt gratis att vara med i Hittaut och det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen av fina priser, se statistik och jämföra dig mot andra samt kunna delta i vår Företags- eller Skolutmaning är att skapa ett konto här på vår hemsida. Samma inloggning fungerar även i vår APP, som du kan ladda ner kostnadsfritt och sedan använda för att navigera dig fram till våra checkpoints.

Du behöver inga som helst förkunskaper för att Hittaut. Våra checkpoints är graderade som slalombackar där du börjar med de enklaste (=gröna), fortsätter med lite svårare (=blå) – för att sedan utmana dig själv med de svåraste punkterna (=röda och svarta). Du kan hitta ut när du vill, hur du vill och med vem du vill!

Förutom att du kommer ut i din närmiljö, upptäcker nya platser, har chans att vinna fina priser och får motionera både kropp och knopp – så kommer du ha garanterat roligt på vägen!

Invigning 17 maj kl 17

Den 17 maj kl 17.00 utanför Svenska Fönsters huvudkontor i Edsbyn kommer vi att inviga vårt projekt. Du är såklart välkommen att närvara! Det bjuds på invigningstal, tilltugg och sedan får du även chansen att prova-på en kortare Hittaut-promenad samt ställa frågor till våra arrangörer från Alfta-Ösa OK och Edsbyns OK.


Skribent: Ovanåker