Nyheter

Fredrik blev först att ta alla checkpoints

fredrikbroman

Fredrik Broman från Alfta blev först med att ta alla checkpoint i premiären av Hittaut Ovanåker. På bara fyra dagar hann Fredrik med att besöka och registrera samtliga 110 checkpoints och då klämde han till och med in en vilodag i sitt Hittaut:ande.

Vi har intervjuat Fredrik för att ta reda på vilken av alla 110 punkter som var den absolut bästa. 

Intervju med Fredrik Broman

Grattis Fredrik Broman - förste man att ta alla 110 checkpoints i Ovanåker. Du rivstartade ju redan samma dag som Hittaut startade - hur kommer det sig att du gick "all in" på detta?
–Jag började med checkpoint i centrala Alfta sedan rullade det på bara.

Hur lång tid tog det för dig att ta alla?
– Tog 64 st första dagen och 19 st på torsdagen efter "Kuta runt byn"-tävlingen. Tog en vilodag på fredagen och på lördagen fullbordade jag det hela. Jag har tagit detta som mängdträning eftersom jag springer mycket.

Var det någon checkpoint som var extra svår att hitta?
–Den checkpoint jag hade problem med att hitta var 32 nordväst om
Kvicktjärn. Jag var vid själva kontrollpunkten men tog ett tag innan jag fann stolpen.

Har du någon favorit som du vill tipsa om?
–Eftersom jag kommer från Bränderna utanför Alfta vill jag tipsa om Rävasten (checkpoint #46). Även Kvicktjärn (som syns på bilden ovan) på Vikeberget är en riktig pärla i djupa skogen, checkpoint #23.

Vad tycker du är det bästa med Hittaut Ovanåker?
–Det bästa med hela detta är friskvården som gynnar medborgarna i kommunen. Hörde en kommentar från Kuta runt byn där det var en som var sugen på att åka till Skräddrabo, för dit skulle han aldrig åka annars.  För egen del har jag upptäckt jordkällare och ruiner jag inte kände till förut.

Vad ska du ägna dig åt nu när alla checkpoints redan är tagna?
–Ja träningen rullar väl på som vanligt och snart är det dags för Stockholm Marathon.

Vi gratulerar Fredrik till prestationen och önskar lycka till i kommande utmaningar.

För er som som ännu inte kommit igång, eller tagit det försiktigt i inledningen av Hittaut Ovanåker – ta det lugnt! Projektet håller på ända till och med den 8 oktober och du kan registrera dina checkpoints när som helst fram tills dess.

Tillbaka Hittaut OVANÅKER

Skribent: Ovanåker