Nyheter

Resultat i våra friskvårdsutmaningar 2019

Ytterligare ett rekordår för Hittaut Ovanåker har summerats med otalt 1145 aktiva deltagare som tillsammans tagit över 35000 checkpoints. En bidragande orsak är den positiva respons vi fått från företag och skolklasser som deltagit flitigt i vår Företagsutmaning och vår Skolutmaning.

Skolutmaning 2019

vinnare skolutmaning 2019

En viktig målgrupp för Hittaut Ovanåker är kommunens skolelever. Här har man satsat på att genomföra en Skolutmaning där de tre flitigaste klasserna varit med i en utlottning av 3000 kronor till klasskassan som Alfta Lions donerat. Årets vinnare av prischecken blev Alftaskolans klass 2, Sirius/Vega (på bilden ovan) och de glada eleverna är överens kring svaret på frågan om vad som är det bästa med Hittaut.
–Att man får komma ut i naturen! Bäst var när vi fick gå en långtur med många checkpoints och matsäck.

resultat skolutmaning 2019
I resultatlistan ser ni deltagande klasser 2019. Klasserna har själva fått anmäla intresse om att vara med och har sedan kunnat samla poäng till klassen genom att hitta och registrera checkpoints - både på skoltid och sin fritid. 


Övriga två klasser bland topp 3 var med i utlottningen om 3000 kr, men gick inte lottlösa utan fick även de fina priser - klassen Liverpool Celsius vann en överraskning och Alftaskolan Fenix/Lynx en skattjakt.

Till nästa år satsas det ytterligare på Skolutmaningen. Då har man fått ekonomiskt stöd från LF Samhällsfond som gör det möjligt att rita nya kartor så ännu fler skolor får chans att vara med.

Vi tackar alla skolungdomar som deltagit flitigt samt Alfta Lions och LF Samhällsfond för stödet! Och du - anmäl er klass redan nu till nästa års Skolutmaning! Det är helt gratis och det enda ni behöver göra är att maila ovanaker@hittaut.nu (en förälder eller lärare kan anmäla klassen). Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse!

skolorovanaker

Företagsutmaning 2019

En annan stor del i Hittaut-projektet är den Företagsutmaning som genomförts. Här har 100-tals anställda vid olika företag och avdelningar tävlat mot varandra om att hitta flest checkpoints. För att göra tävlingen intressant för både stora och små företag finns det två olika "klasser" - dels de som tagit flest checkpoints tillsammans och även de som haft högst snitt bland sina anställda (krav på minst 5 aktiva anställda). 


Flest checkpoints totalt - grattis Svenska Fönster

Varje checkpoint som företagets anställda registrerat in har gett en poäng till företaget eller arbetsplatsen. Detta har i sin tur genererat nedanstående topplista som fungerat som en extra morot under projektets gång, samt även fungerar som en resultatlista - där vi återigen kan konstatera att Svenska Fönster har gått segrande ur denna strid. Dock med hård konkurrens från Ovanåkers kommun och Nefab som satsat duktigt på årets Hittaut-projekt.

resultat foretag 2019


Högst snitt / anställda - grattis Alftaprodukter

I klassen med högst snitt har således totalen delats på antalet aktiva deltagare för företaget, vilket ger en lite annan topplista. Här har endast de företag med minst 5 aktiva räknats in. Återigen kan vi se att det är Alftaprodukter som tagit flest checkpoints / anställd som är med i Hittaut-projektet. 

ovanaker snitt


Grattis Ovanåkers friskaste företag

Segrare, tillika titulerade Ovanåkers friskaste företag, för tredje året i rad blev Svenska fönster i klassen flest tagna checkpoints och Alftaprodukter i klassen högst snitt/anställda. 

Då det visat sig att det smygit in en teknisk bugg i vårt system och efter en manuell granskning fick vi räkna om topplistan för snitt/anställda (ny uppdaterad lista enligt ovan) - visade det sig att även Helsinge elhandel i år kan titulera sig Ovanåkers friskaste företag! Grattis!

vinnare2019

vinnare snitt

Haka på 2020!

Till 2020 kommer vi återigen arrangera en Företagsutmaning samt kora Ovanåkers friskaste företag. Denna tävling ingår som en del i samarbetet med våra silver-, guld- och huvudpartners - men det går såklart även bra att endast anamma vår friskvårdsutmaning också. 


Det unika med Hittaut som en friskvårdsaktivitet är att alla kan vara med! Oavsett hur atletisk man är eller hur arbetsförd man är. Ett postivit sätt att inkludera även föräldraledig och sjukskriven personal. 


Nyfiken på att veta mer? Eller vet ni redan nu att ni vill haka på? Hör av er på en gång till ovanaker@hitttaut.nu, 070-4254794 (Andreas). Senast 1/3 behöver vi er anmälan inför 2020 års projekt! 

2foretag1ovanaker2019