Nyheter

Vinnare i vår Skolutmaning - 3000 kr till klasskassan från Alfta Lions

skolutmaning ovanaker skolutmaning ovanaker
Årets Hittaut-projekt är avslutat - och det betyder också att vi nu har summerat vår Skolutmaning, där samtliga skolklasser i Ovanåkers kommun har haft chansen att anmäla sig, leta checkpoints och samla poäng till klassen samt vara med i tävlingen om 3000 kr från Alfta Lions.

Priser till de tre främsta klasserna

Vi har nu summerat Skolutmaningen. Gått igenom registreringar och klasser för att kunna utesluta ev. fusk och har till slut fått fram en resultatlista på vår hemsida som vi ser som officiell. De tre bästa klasserna har därefter varit med i vår utlottning av priser och vinstfördelningen kan ni se nedan.

Vi vill passa på att gratta alla om deltagit i Skolutmaningen! Bra jobbat - ni är alla vinnare som kommit ut i naturen, fått frisk luft och motion, samt förhoppningsvis även haft riktigt roligt!

ovanaker skolutmaning

Vinnare Skolutmaning 2018

Present från Ekmans Hem&Färg (500 kr): Celsius - Stjärnorna
3000 kr till klasskassan från Alfta Lions: Runemoskolan - Dörgarna06
Kepsar från Ovanåkers kommun: Celsiusskolan - klass 9A

Vi tackar våra sponsorer för de fina priserna och hoppas att de ska komma väl till användning!

Stort intresse i Ovanåker

Vi kan också stolt konstatera att det varit stort intresse för Skolutmaningen i Ovanåker. Totalt har 19 skolklasser deltagit och 249 elever. De har tillsammans registrerat hela 3066 checkpoints.


Så gick Skolutmaningen till

I vår Skolutmaning kan kommunens klasser tävla. För varje checkpoint som respektive elev registrerar tillgodoräknas även 1 poäng till klassen. Och dessa klasspoäng gör att man har chans att vinna ett fint pris till hela klassen!
  • Eleverna har nyttjat vårt Hittaut-projekt precis som vanligt, där var och en skapar ett eget konto på vår hemsida eller i appen.
  • Registreringen av checkpoints har skett individuell. En viktig del i projektet har varit att man endast registrerar koder för checkpoints du själv besökt och inte dela  till dina klasskompisar.
  • Tanken är att alla elever ska besöka så många platser som möjligt själv - för att upptäcka nya platser och komma ut och motionera.
  • De elever som hagt ett eget konto innan Skolutmaningen har kunnat tillgodoräkna sig dessa poäng genom att ange klass under sina personliga inställningar (krävde att klassen  var ansluten, vilket krävde att ni anmält intresse från en lärare eller förälder).
  • De klasser som önskat har fått gratis kartor till klassen
  • Vi har granskat alla checkpointregistreringar i Skolutmaningen och gått igenom ev. dubbla konton samt misstankar om "checkpoint-delningar". Vissa klasser har därför fråntagits en del poäng i den slutgiltiga listan, men ingen har diskvalificerats.
  • De tre bästa klasserna totalt efter projektets slut var med i vår lottning av de tre främsta priser.
Vi tackar alla skolor, lärare och elever för visat intresse och hoppas att ni anammar Hittaut som en rolig aktivitet både på skoltid och er fritid även nästa år.

Ladda ner en fil med instruktioner kring Skolutmaningen här
Ladda ner affisch att sätta upp på skolan här

skolutmaning ovanaker