Nyheter

Vägen till Gammelhomna / Stenatjärnarna

Ett av årets kanske finaste checkpointsområden är beläget vid Stentjärnarna/Gammelhomna. Här finns en unik natur och väldigt mycket att se. Vi rekommenderar att ni sparar detta område till en fin sommarutflykt. Då hinner även vägarna torka upp och vi slipper sönderkörda grusvägar i området.

Vi vill påminna om att det är allemansrätten som gör det möjligt för oss att vistas i skog och mark. Vissa årstider gäller det att vara lite extra försiktig för att inte störa djur och natur. Just nu är det ett sådant läge när det gäller vår karta i Gammelhomna/Stenatjärnarna. Vägen dit är på grusvägar från Gammelhomna eller Lössenbo grustag. Dessa är ganska mjuka efter tjällossningen och vi rekommenderar därför att ni sparar detta område till senare i sommar.


Den 9 maj har vi fått rapporter om att vägarna har torkat upp fint och är i bra skick. 

För att hitta till Stenatjärnarna / Gammelhomna kan man antingen åka in i väster från Gammelhomna, eller i öster från Lössenbo grustag. Här finns en större karta än den som är redovisad på papperskartan - vilket förhoppningsvis gör att ni lättare hittar dit.