Nyheter

Hittaut Sandviken en succé!

Sandviken Sibohäll kajak 2019 Foto Sofia Hägglund.jpg Sandviken Sibohäll kajak 2019 Foto Sofia Hägglund.jpg
Leta checkpoints med kajak! Checkpoint på Sibohäll 2019. Foto: Sofia Hägglund.
Nu har Hittaut Sandviken varit igång i två veckor. Hittills har fler än 1400 deltagare registrerat nästan 30 000 checkpoints!

Intresset för Hittaut i Sandviken har varit över all förväntan! Trots en motig start med diverse datastrul har hittills 1 428 deltagare registrerat 29 653 checkpoints! Hittaut finns på 56 orter i Sverige och totalt har över 1 miljon checkpoints registrerats.

Den 1 maj släpptes 130 checkpoints i Sandviken, Årsunda och Järbo. Vår speciella checkpoint #200 fanns tillgänglig under en vecka i maj, i samband med OK Hammarens Skärmjakt i Högbo. Under Skärmjaktskvällen den 7 maj noterades 57 registreringar av checkpoint#200, där ett flertal personer sprang sitt livs första "riktiga" orienteringsbana! Totalt 182 personer hann med att registrera checkpoint#200 i Högbo. För er som missade tillfället kommer nya chanser att registrera checkpoint#200 vid Skärmjakt i Årsunda 4 juni och i Järbo 6 augusti.

Efter två veckor är det elva personer som registrerat samtliga 131 checkpoints i Sandviken -bra jobbat! Nästa släpp blir 1 juni, då 10 checkpoints blir tillgängliga på tallheden i södra Årsunda.

I Sandviken har flera företag antagit Hittauts Företagsutmaning. Vi noterar att Sandvik Mining and Rock Technology ligger på plats 5 i Sverigelistan! I Skolutmaningen har Årsunda Kyrkskola och Bessemerskolan kommit igång och det verkar vara flera skolor på väg in.

Vi noterar med glädje alla inlägg med #hittaut och #hittautsandviken på Instagram och Facebook!. Det är många som vill dela med sig av äventyret att leta checkpoints till fots, med cykel, permobil, barn och hundar! En härlig aktivitet för både kropp och knopp! Perfekt i dessa Coronatider, då vi kan aktivera oss utomhus på ett säkert sätt.

Skribent: Karin Johansson