Nyheter

Kilenkrysset möjliggör Hittaut

Kilenkrysset vid chp Kilenkrysset vid chp
Helena Kavander och Marie Aspfors, från Kilenkrysset, vid en av sina livs första checkpoints på Långberget i Strängnäs.
Utan sponsorer skulle inte Hittaut i Strängnäs Kommun kunna arrangeras. Vi, och alla deltagare, är dem ett stort tack skyldiga för deras insatser!

Som ett led i att stärka relationen mellan oss arrangörsklubbar och en av våra många samarbetspartners, genomförde vi på premiärdagen den 1 april, en ”Hittaut-introduktion” för Kilenkryssets personal.

 

Drygt tiotalet medarbetare på huvudkontoret i Strängnäs hade hörsammat och nappat på inbjudan att delta i en lunchaktivitet på Långberget i Strängnäs.

 

Samtidigt som medarbetarna intog lunch vid Skogshyddans Café på Långberget, berättade undertecknad, representant för arrangörerna av Hittaut i Strängnäs Kommun, inte bara om hur Hittaut fungerar, utan även historik och information om orientering idag. Innan det var dags för medarbetarna att gå ut och ta sina första checkpoints, fick de även gå ”Sveriges snabbaste grundkurs i orientering” …


Föreläsning KilenX

- ”Introduktionen vi fick var mycket lyckad”, säger Helena Kavander, Marknadskoordinator/VD-assistent på Kilenkrysset. ”Roligt och inspirerande att få höra riktiga eldsjälar från SMOL berätta om orientering och hur man på bästa sätt hittar fram till en checkpoint.”


Efter ca 30 minuters föreläsning inomhus var det dags att gå ut. Vi delade upp oss i mindre grupper, och de rutinerade klubbmedlemmarna från SMOL; Sten Eriksson, Bengt Risberg och Elisabeth Hulefors, fanns med under Hittaut-promenaden och gav stöd och goda råd till Kilenkryssets personal.

KilenX Långberget

”Att först få teorin och kunskap om hur man tyder terrängen, väderstrecken, kartans skala och registrering på appen gav oss alla förutsättningar för att lyckas.  Redan under 30 minuter hade vi registrerat fyra olika checkpoints”, fortsätter Helena.

 

Som arrangörer är vi väldigt glada att Kilenkrysset valde att nappa på detta erbjudande från oss, då vi gärna ger något mer tillbaka än bara annonsen. Dessutom, orientering är en sport som är på frammarsch i Sverige, och vi vill gärna sprida den i nya sammanhang till nya grupper.

 

”Att stötta en lokal aktör som låter både den yngre och äldre generationen utvecklas och må bra, tycker vi är viktigt. Genom projektet Hittaut kan vi vara delaktiga i något som verkligen bidrar till både allmänbildning och en god folkhälsa”, avslutar Helena Kavander på Kilenkrysset.

 

Vi hjälper gärna andra sponsorer också med ett arrangemang liknande detta – hör av dig till oss om du är intresserad.

Skribent: Thomas Pettersson