Nyheter

Stallarholmen gillar Hittaut!

Skärmavbild 2022-06-02 kl. 19.43.03.png Skärmavbild 2022-06-02 kl. 19.43.03.png
Stallarholmen är vårt nyaste område inom Hittaut i Strängnäs Kommun och i detta reportage får du träffa en riktig ambassadör för både Stallarholmen och Hittaut!
Kersti Hellström har upptäckt Stallarholmen på ett nytt sätt! Men vad är det hon gjort? Jo, skaffat sig appen ”Hitta ut” där man letar upp platser på olika orter.

- Det är så kul! Man tänker inte på att man går i flera timmar utan man fokuserar på att hitta kontroller. Det är jättespännande, och man får mycket motion och frisk luft, säger Kersti. 

Du har hittat nya platser i Stallarholmen, men hur länge har du bott här? 

Huset har vi haft i snart 10 år. Eftersom vi bor till vardags i Strängnäs ville vi ha ett fritidshus som det var lätt att åka ut till eftersom vi bor där ungefär halva tiden.

Nu har du en del tid för Hitta ut och andra aktiviteter eftersom du är pensionär. Berätta: hur känns det?

Jag har varit pensionär i snart 2 månader. Det är jätteskönt! Man behöver inte ha klockan på ringning och kan äta frukost länge och sen kan man göra vad man vill. Det är en otrolig frihet! Jag hittar på saker mest hela tiden: Hitta ut, dansar linedance, spelar bridge i Stallarholmen och vi har också fyra barnbarn som trivs jättebra med att vara hos oss i Herresta. 

Men vad gjorde du innan du blev pensionär?

Jag jobbade i 22 år inom Strängnäs kommun med olika saker: nämndsekreterare, enhetschef och överförmyndare. Nämndsekreterare var nog det roligaste! Det är ett omväxlande jobb och man får träffa så många trevliga politiker och tjänstemän, det händer saker hela tiden och det blir aldrig enformigt. 


Berätta mer om Hitta ut!

Man går in i en app eller använder karta och så letar man kontroller på olika orter. Vi har tagit alla 160 kontroller i Strängnäs och de nya kontrollerna i Stallarholmen som kom i år har vi också tagit.

Jag kan verkligen rekommendera det! Det är superkul, jag och min man letar kontroller i flera kommuner. Det kostar inte heller något, det är bara att ladda hem appen och börja.

Kan du berätta om någon speciell upplevelse du fått genom Hitta ut?

Vi var på ett utkiksberg i Stallarholmen där det var jättefin utsikt. Många verkar ha det som utflyktsmål och tar med fika och tittar på utsikten. Det hade vi aldrig kommit på utan Hitta ut. Det är ett jättebra sätt att upptäcka sin hemort eller som turist! 

Skribent: Kukkamariia Valtola Sjöberg, "Gilla Stallarholmen".