Nyheter

Full fart i Trosa

En bra start i Trosa trots lite strul med tekniken.

Det vart full fart i kontrolltagandet i Trosa redan den första morgonen när appen öppnat upp (jo kontrollerna släpptes faktiskt egentligen redan 01:00 på natten). En hel del teknikstrul på grund av att belastningen blev alldeles för hård på hittut's servrar centralt. Många orter öppnade upp just den första maj och trycket var hårt på serverinfrastrukturen. 

Första kontrollen togs vid 09:45 och det var den gröna kontrollen med nummer 28, grattis till Ricard G och Nathalie N som var snabbast ut med att registrera en kontroll! Näste spelare på banan var Laura P som alltså vart tredje person att registrera en kontroll i Trosa (kl. 10:04 vid kontroll 44). Med detta var den "prispallen" definierad :-) !

Några visade sig vara ambitiösare  än andra och det tog bara knappa två och ett halvt dygn innan förste användare hade registrerat alla kontroller i Trosa; 2020-05-03  klockan 12:19:51 klickade Fredrik M in sista checkpointen i systemet och blev därmed "först i mål" i Trosa's hittaut. Under samma dag avslutade ytterligare fem användare kontrolltagandet och kunde nöjt bocka av alla 50 kontroller, ett par av dessa var utomsocknes ifrån. 

Men den som spar den har... många av oss spar lite på nöjet och suger lite längre på den goda hittaut-karamellen. Ta det varligt därute och passa på att njuta av skog, mark och stad! Ta med en fika, sätt dig på en sten och lyssna in naturen. Lycka till!!!

Skribent: Joakim Gimholt, TbOK