03.10.2023

Älgots Hälg Ungdomsserieavslutning blev en succé

Orientering

Hästveda OK och OK Gynge arrangerade tillsammans den årliga avslutningen av ungdomsserien. Hästveda OK stod som arrangör för tävlingarna medan OK Gynge ordnade med boende, mat och kringaktiviteter på Hasslarödsskolan i Osby under samlingsnamnet Älgotsnatta. 

Lördagen bjöd på spännande individuell medeldistans med stort deltagarantal och rafflande sekundstrider i flera utav klasserna. Tävlingsarenan låg intill Barnens by, strax norr om Lursjön och banorna gick i mestadels fin bokskog och några granskiften med bitvis tuff kupering. 
Alla resultat finns att se på Eventor. 

På eftermiddagen var det inhusering i de olika klassrummen som blev till sovsalar på Hasslarödsskolan och därefter middag på restaurang Borgen där det serverades chili con carne med ris till över 300 personer. Kort därefter var det dags för prisutdelning för årets totalsammanställning i Ungdomsserien. 

prisbord
Prisbordet var fyllt med vackra pokaler och medaljer som delades ut till de framstående deltagarna. Topp 10 i totalsammanställningen i respektive ungdomsklass fick gå fram och ta emot pris framför den fullsatta läktaren inne i skolans idrottshall, pokaler till topp 3 samt medalj till 4:e –10:e placering. Dessutom lottades det ut 20st presentkort med 100 kr på Pölder Sport bland alla ungdomar som deltagit på minst 3 deltävlingar. Alla ungdomsserieresultat finns att se på Skånes OF hemsida. 

lund ungdom
Det delades även ut prispengar till den klubb som samlat mest poäng i ungdomsserien under säsongen. I den högsta divisionen, Ungdomsserien division elit, stod Lunds OK som segrare. De belönades med prissumman på 2000 kr samt en minnesplakett för sina 262 starter varav 17 topp 10 placeringar under säsongen. Skåneslättens OL tog hem segern i division 1 och FK Åsen blev vinnare i division 2, båda klubbarna fick ta emot prissumman 1000 kr vardera. 

labyrint
Älgotsnatta erbjöd flera aktiviteter för ungdomarna, inklusive Labyrint-orientering, Innebandy, Pyssel, filmvisning och uppehållsrum med sällskapsspel, biljard och pingis. Detta gav ungdomarna möjlighet att umgås och ha roligt tillsammans utanför tävlingsmomentet. 

älgot
På söndagsmorgonen samlades alla ungdomar för att marschera genom tävlingsarenan tillsammans med sina klubbkamrater. Med sig bar de sina klubbflaggor när de gick bakom maskoten Älgot, som blev en symbol för sammanhållning och gemenskap. 

Helgen avslutades med Ungdomsstafett där man tävlade för sitt klubblag i de 3 olika klasserna, en 7-mannastafett, en 4-manna stafett och en 3-manna stafett. 

I den större 7-mannastafetten vann Lunds OK med kombilaget Hästveda/Tormestorp som 2:a och Helsingborgs SOK som 3:a. 

4-mannastafetten vann Örkelljunga före Skåneslättens OL, 2:a samt Helsingborgs SOK som 3:a. 

3-mannastafetten vann Helsingborgs SOK före Malmö OK, 2:a samr FK Åsen som 3:a 

Arrangemanget var mycket uppskattat och Hästveda OK förtjänar beröm för deras välorganiserade tävlingar samt OK Gynge för de fina förutsättningarna med Älgotsnatta. 
 
Älgots Hälg blev en lyckad avslutning på tävlingssäsongen och blev mycket uppskattad av alla deltagare. Ungdomarna fick chansen att umgås och ha kul tillsammans och skapade en minnesvärd helg för alla inblandade. 

RELATERADE NYHETER

Skof Logo
Nya tävlingsregler träder i kraft
1000015146
Sommarläger i Skåne
20240521 103906
Isak Gustafsson Praktik
Fler nyheter