12.03.2024

Mitt första år som konsulent

Orientering

Under mitt första år som idrottskonsulent på Skånes Orienteringsförbund har jag lärt mig otroligt mycket och utvecklats både som person och inom arbetet. Jag har fått en djupare förståelse för hur föreningar och förbund fungerar, och har blivit mer bekväm som styrelsens förlängda arm att ordna med möten, konferenser, kommunikation och administrativa uppgifter med allt vad det innebär.  
Att sköta bokföringen åt en stor verksamhet med över 3500 bankhändelser att hantera och flera miljoner i omsättning varje år har varit en utmaning, men också en fantastisk möjlighet att lära mig mer om ekonomi och administration. Roger Klotz gjorde ett stort jobb med att digitalisera bokföringen med Visma under sin tid som konsulent, vilket har underlättat arbetet väldigt mycket. Roger har lärt upp mig och har alltid funnits till hjälp när jag behövt stöttning. 

Jag har haft utrymme att sätta lite av min egen prägel på tjänsten och verksamheten. Utifrån mina tidigare erfarenheter som kartritare, träningsrese-koordinator och utbildare har jag känt att jag kunnat påverka till en positiv utveckling vilket varit väldigt givande. Mina främsta fokusområden har varit att öka utbildningsutbudet och bidra till ökad kartkvalité i Skåne genom kurser, bidragsansökningar för kartframställning och som länk till SOFTs kartgrupp. Jag har påbörjat ett spännande projekt i samarbete med klubbar för att erbjuda fler träningsmöjligheter i Skåne, som jag är av uppfattningen har de mest unika och varierade terrängområdena i Sverige. Jag är helt övertygad om att det finns goda förutsättningar för orienteringssporten här, och det finns fortfarande vita fläckar med stor potential att skapa orientering på.

Samarbetet i arbetsgruppen med ordförande Anne Udd och min kollega Robert Lood har fungerat väldigt bra, det är värdefullt att ha en grupp att stämma av arbetsuppgifter och diskutera nya idéer med och få perspektiv från flera håll för ett effektivt och hållbart arbetssätt. Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet genom att jag och Robert från och med nu jobbar ihop med projektet Unga Hittar ut och vi delar även på projektledarrollen i Ungoteket. Vi blickar framåt och jobbar med att hitta nya projekt och lösningar för att kunna fortsätta finansiera våra tjänster i framtiden och utveckla orienteringssporten i Skåne. 

Jag trivs väldigt bra med att bo i Skåne och mitt nya jobb, så jag är tacksam för möjligheten att få jobba med Skånes Orienteringsförbund. Jag har bytt till en skånsk orienteringsklubb, OK Gynge och kommer engagera mig aktivt i Junior- och utvecklingskommittén för att bidra till sportens fortsatta utveckling och tillväxt. 

Det har varit ett händelserikt och lärorikt första år som idrottskonsulent, och jag ser fram emot att fortsätta att utvecklas och bidra till orienteringssporten i Skåne. Tack för den fantastiska möjligheten och det förtroende som jag har fått, det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma 2024! 

/Joel Börjesson Eriksson 

RELATERADE NYHETER

20240521 103906
Isak Gustafsson Praktik
IMG 0463
Orientera på Österlen
Vårträffen Alla Kontroller
Vårträffen 22 maj 2024
Fler nyheter