04.07.2024

Sommarläger i Skåne

Orientering
Under Juni har det varit träningsläger på olika håll i Skåne
Nu har alla Skånes barn och ungdomar haft sommarlov några veckor och vad hör sommarlovet mer till än att åka på orienteringsläger?

SKOF Ungdom har hittills arrangerat tre träningsläger för ungdomar. Veckan innan midsommar bjöds Skånes alla 11-13åringar in till Lilla Sommarlägret i Glimåkra och veckan efter midsommar var det 13-16åringarnas tur på Stora Sommarlägret. I år blev vi 40deltagare respektive 34deltagare på Sommarlägren vilket är väldigt roligt. Lägren bjöd på roliga träningar för ökad gemenskap men också orienteringsteknik. Alla ungdomar fick även besöka Trollabadet.


Stora Sommarlägret fick dessutom åka buss för en heldag i Breanäs med träning och bad. Vill ni se bilder från lägren kan ni gå in på SKOF Ungdoms instagram eller facebooksida.


I år var det Skånes tur att arrangera Regionslägret för alla 14-åringar i Skåne, Småland, Blekinge och Halland. OK Gynge ställde upp genom att ordna träningar och boende. Deltagarna bodde i Stugor på Bergakungen utanför Osby och fick springa både teknikbanor, äventyrs-OL, stafett och ha lägermästerskap i minigolf. Ett lyckat läger med många nya vänskaper över distriktsgränserna.


I augusti är det dags för Sommarens sista träningsläger som arrangeras av SKOF Ungdom, då ska deltagarna få åka till Härnösand för att testa en ny terrängtyp och för att våra 15-16åringar ska få goda chanser att förbereda sig inför USM i höst.

SKOF Ungdom vill även rikta ett stort tack till de juniorer och seniorer som varit ledare på sommarens olika läger - våra ungdomar uppskattar verkligen ert engagemang och att få spendera tid med goda förebilder!

RELATERADE NYHETER

Skof Logo
Nya tävlingsregler träder i kraft
20240521 103906
Isak Gustafsson Praktik
IMG 0463
Orientera på Österlen
Fler nyheter