08.04.2024

Start för Ungoteket i Skåne 2024

Orientering

Under helgen 15-17 mars samlades Ungoteketgänget för årets första träff, denna gång i Vittsjö. Utbildningshelgen hölls på värdshuset Furuliden och samlade totalt nio deltagare från tre olika orienteringsklubbar. 

Helgens program omfattade kunskaper i föreningens uppbyggnad, kartritning och hur man organiserar arrangemang. Det hanns också med två träningar: orienteringsintervaller på lördagsförmiddagen och en medeldistansträning på söndagen efter avslutningen. På träningarna fick deltagarna njuta av den fantastiska gropterrängen i området på den nyritade Ubbaltskartan.

En av de mer uppskattade aktiviteterna var när deltagarna på lördagseftermiddagen gav sig ut med surfplattor för att öva på att rita egna orienteringskartor. Denna praktiska övning visade sig vara både klurig och kul. Att jämföra den egna kartan med kompisarnas och den gamla orienteringskartan från 90-talet över samma område gav en intressant inblick i hur man som kartritare kan tolka samma område på olika sätt.  

Nästa träff planeras att äga rum i Örkelljunga i samband med orienteringstävlingarna Gränsfejden/Vättefejden den 20-21 april.  

RELATERADE NYHETER

20240521 103906
Isak Gustafsson Praktik
IMG 0463
Orientera på Österlen
Vårträffen Alla Kontroller
Vårträffen 22 maj 2024
Fler nyheter