05.03.2024

Träningspaket våren 2024

Orientering
Projekt Tillgänglighet släpper nu nya träningsmöjligheter i norra Skåne! 

Nu finns 4 träningsområden med olika typer av övningar i:
Grytåsa - Örkelljunga FK
Ubbalt - Hässleholms OK
Bjärnum - OK Torfinn
Vedema - Hässleholms OK

Passa på att slipa på kurvbildstekniken i riktig propagandaterräng!
Mer information om träningarna och beställning av kartor finns på https://skanesof.omaps.io/

Detta blir en smygstart av Projekt Tillgänglighet med ett träningspaket light i norra Skåne redan under våren 2024! Vi vill få erfarenhet och testa konceptet och se vad som fungerar och vad som behöver förbättras inför ett mer storskaligt genomförande till säsongen 2025 och framåt.

Till säsongen 2025 kommer det framställas nya kartor på olika platser och ett stort fokus på att ha kvalitativa träningar som landslagslöpare och erkänt duktiga banläggare tagit fram. Vi kommer genom projektet jobba för att kunna erbjuda boende och helhetslösningar för träningsläger. Inom projektet ingår även målet att kartera vita fläckar i Skåne samt framställa skolgårdskartor för att väcka intresset för orientering på nya platser och locka flera orienterare.

Förutom träningspaketet i norra Skåne, erbjuder även OK Pan-Kristianstad och FK Göingarna sina egna träningspaket som är tillgängliga under våren. Mer information om aktuella träningsmöjligheter finns här: Träningspaket i Skåne

I linje med Svensk orienterings kompassriktning 2030 är målet med Projekt Tillgänglighet att skapa mer orientering för flera och se till att intressanta terrängområden har väl uppdaterade kartor och blir tillgängliga för alla orienterare. I samarbete med medverkande klubbar och projektstöd jobbar vi för att kunna uppnå detta. All försäljningsintäkt går till kartägande klubb.

Vi samordnar försäljning av träningskartor via beställningstjänsten www.omaps.io som blir mer och mer etablerad i hela Europa. Vi ser ett stort värde i att kunna se alla träningsmöjligheter på samma ställe.

Vi vill uppmuntra flera klubbar att prova använda denna tjänst genom att lägga ut sina fasta träningar som t.ex. månadens bana.

Vill du veta mer eller diskutera idéer, hör av dig till info@skanesof.se

RELATERADE NYHETER

20240317 111513 (1)
Start för Ungoteket i Skåne 2024
20240312 191627
Mitt första år som konsulent
20230628 104609 (1)
Digital Kartritningsutbildning
Fler nyheter