Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
12.02.2023

Utmärkelser 2022

Orientering
Under årsmötet den 11 februari delades välförtjänta utmärkelser ut.
  • Årets Orienterare: Svante Selin och Wilmer Selin, FK Göingarna
  • Årets Ungdomsklubb, Lunds OK
  • Årets Arrangörsklubb, Örkelljunga FK
  • Årets Ungdomsledare, Urban Arnesson, OK Torfinn
  • Årets Ledare, Per Sigbo, Hjärnarps OL
  • Stipendier: Hitta hem i närområdet, Lisa Kjellén, Helsingborgs SOK, David Morén, Hjärnarps OL, Noah Krikström, Svante Selin och Wilmer Selin, samtliga FK Göingarna
Motiveringar:

Årets Orienterare samt Stipendier: Svante Selin och Wilmer Selin, FK Göingarna
Årets orienterare i Skåne 2022 blev två stycken. Två bröder. Wilmer och Svante Selin. De tog steget in i junioråldern och satte direkt stora avtryck. Båda två gjorde landslagsdebut under året där Wilmer tog två fjärdeplaceringar på junior-EM och vann Junioreuropacupen. Svante var sjua på Junioreuropacupen och vann Baltic Cup. Wilmer tog flera SM-medaljer och var totaltvåa i Swedish League. Svante tog SM-silver i stafett och var starkast av alla under Swedish League-finalen. Wilmer gjorde dessutom en urstark förstasträcka på 10Mila i Kilsbergen där han var femma, bara sekunder från sträckseger.

Årets Ungdomsklubb, Lunds OK
Vandringspriset tilldelas Lunds OK som procentuellt har gått mest framåt i Älgots Cup och Ungdomsserien under året.

Årets Arrangörsklubb, Örkelljunga FK
Örkelljunga FK är en relativt liten förening som med bravur tog sig an och levererade ett riktigt fint arrangemang av Sydsvenska mästerskapen (SSM). Arrangemanget erbjöd en trivsam arena, bra banor för både ungdomar och vuxna deltagare, varmdusch utomhus och en inramning med mästerskapskänsla. Inför höstens tävling Höstrusket, som även det var en fin tävling, coachade man nya banläggare att ta sig an större uppgifter och det bådar gott för framtida arrangemang.

Årets Ungdomsledare, Urban Arnesson, OK Torfinn
Urban är en klippa och en perfekt resurs på alla SKOF-resor och engagerar sig personligen långt utöver sin roll som busschaufför. Urban har en intuitiv känsla för ungdomarnas behov. Han är inläst på tävlings-PM, har koll på Skånes ungdomar, ger tips, pratar vägval och taktik, hjälper till där det behövs och är en fantastisk person. Genom sitt engagemang blir ungdomarnas aktiviteter bättre och ungdomarna uppskattar Urban.

Årets Ledare, Per Sigbo, Hjärnarps OL
Per Sigbo har genom sitt ledarskap lyckats engagera både föräldrar och klubbens medlemmar i uppgiften att utveckla klubbens ungdomsverksamhet. Han har under ett fåtal år byggt upp en verksamhet bestående av ett 10-tal föräldrar som blivit ungdomsledare och ett 50-tal aktiva ungdomar. Genom att engagera många av klubbens medlemmar har han lyckats fördela arbetet så att de nu har teknikträningar varje vecka. Per är en ypperlig ledare inte enbart för ungdomsverksamheten utan även genom styrelsearbete, engagemang för skolorientering och som tävlingsansvarig.

Stipendier David Morén och Noah Krikström
”David och Noah har under året gjort en elitsatsning för att sätta Hjärnarps OL och Skåne på kartan. Till hjälp har Hjärnarps OL tagit David Andersson som arrangerat både träningar och resor för dessa båda. Då Hjärnarps OL inte är en elitsatsande förening så har mycket utav denna satsning fått betalas av dem själva. För att stötta en fortsatt satsning så tilldelas de ett stipendium var.

Stipendie Hitta hem i närområdet, Lisa Kjellén, Helsingborgs SOK
Helsingborgs SOK har en stor ungdomsverksamhet mycket tack vare att klubbstugan och Pålsjö skog är lättillgängligt för många. Men man vill nå längre och låta orienteringen hitta nya hemvister. Dalhem är ett socioekonomiskt utsatt område med en lekplats mycket lämplig för orientering. Därför startades Hitta Hem-Orientering i Dalhem i maj 2022.

 Under maj till september har det genomförts gratisträningar, fikor, grillfest m.m. Det har varit roligt, aktivt och många har blivit nyfikna på orientering. Totalt har ca 70 barn deltagit och responsen har varit mycket positiv från både barn och deras föräldrar. Projektet har visat stort engagemang för orientering, men också för samhället i övrigt. Lisa Kjellén har varit drivande och många klubbmedlemmar har hjälpt till.

RELATERADE NYHETER

Hittaut Logga
Hittautsäsongen 2023 är igång!
Image02
Skånes Ungdomsserie 2023!
1114 Alla Kontroller
Joel Börjesson Eriksson ny Idrottskonsulent för Skånes Orienteringsförbund!
Fler nyheter