Ny säsong av Stjärnkampen börjar den 1 september!
17.08.2022

Ny säsong av Stjärnkampen börjar den 1 september!

Orientering
Snart är det dags för den tredje säsongen av Stjärnkampen. Alla träningsgrupper, 13-16 år, är välkomna att anmäla lag. Precis som tidigare säsonger är uppdragsbanken laddad med både gamla favoriter och nya utmaningar.

Kort om Stjärnkampen

Målgruppen för Stjärnkampen är ungdomar 13–16 år. Du som ledare anmäler ett lag på Stjärnkampens hemsida och sedan har ni som träningsgrupp tillgång till 40 varierade och utmanande uppdrag. Syftet med Stjärnkampen är att tillsammans i träningsgruppen genomföra uppdrag med fokus på glädje, gemenskap och utveckling.
 
De orienteringstekniska uppdragen är utformade för att passa orange till violett nivå men du som ledare kan enkelt anpassa övningarna hela vägen från vit till svart nivå, beroende på ungdomarnas färdigheter. Ni genomför så många uppdrag som passar er och för varje genomfört uppdrag får ni en stjärna. 
 
All info ni behöver om Stjärnkampen finns på Stjärnkampens hemsida.
 
Ni anmäler ert lag under fliken ”Anmälan.” Därefter får ni en egen sida där ni sköter träningsgruppens genomförda uppdrag och kan se antalet stjärnor som ni har samlat ihop.  
 
imageufr0t.png
Bild: Stjärnkampens bildarkiv.
 

Nyttja inför höstens träningsplanering

Säsongens uppdrag finns nu publicerade på hemsidan, detta för att ni som ledare ska kunna dra nytta av uppdragen när ni planerar höstens verksamhet. Vi hoppas att uppdragen kan vara ett stöd och ge inspiration. Från och med den 1 september kan ni sedan börja registrera stjärnor tillsammans med era ungdomar. 
 

Ambassadörer

Vi har även denna säsong fem ambassadörer som representerar våra fyra olika landslag. Ambassadörerna kommer att presentera ett varsitt uppdrag under hösten. Vi förbereder för dessa uppdragssläpp på vår Instagram, så gå in och följ @stjarnkampen och tipsa även era ungdomar om att göra detsamma. 
 
Varmt välkomna till ännu en säsong av Stjärnkampen!  
 

Frågor och funderingar?

Kontakta Louise Rohdén på: louise.rohden@orientering.se.
 
Toppbild: Catarina Hjelm.
 

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg under torsdagens Model Event inför fredagens individuella sprint.
De svenska VM-löparna är redo
Landslaget VM Edinburgh Foto Teromarjamäki Svenskorientering 24
Se pressträffen med landslaget inför VM
240710 Vmreserver Isacvonkrusenstierna Josefintjernlund Johantrygg
Reservduon med olika känsla inför VM i Skottland
Fler nyheter