Svensk Orientering logotyp
01.10.2021

Så slutade Stjärnkampen 2021

Orientering
Nu knyter vi ihop säcken för ännu en lyckad säsong av Stjärnkampen! Av utvärderingen att döma tyckte deltagarna att den var rolig, utvecklande och inspirerande.

I torsdags avslutades årets säsong av Stjärnkampen, Svenska Orienteringsförbundets stora ungdomssatsning. Konceptet lanserades i fjol med en vision om att behålla fler ungdomar inom orienteringssporten över tid genom bland annat ett stärkt kompisskap i föreningen.  I sex månader har 41 lag från föreningar över hela Sverige genomfört olika träningsuppdrag där alla har fokus på glädje och gemenskap. Totalt registrerades 390 uppdrag vilket bidrog till 3 797 deltagartillfällen. Det mest populära uppdraget blev Mossrugby tätt följt av Fredagsmys och Testa en annan idrott.

- Jag tycker det är jätteroligt att se att det ofta är de uppdrag som inte har direkt koppling till orienteringsteknik som blir de mest populära. Det tycker jag är ett tydligt kvitto på hur värdefullt det är att vi tar oss tid för att hitta på aktiviteter som inte tvunget har orienteringsfokus utan mer syftar till den sociala biten. Själv upplever jag att det är först när vi rör oss utanför den ordinarie miljön som det verkligen händer något med gemenskapen och gruppdynamiken, säger Moa Olsson, Barn- och ungdomsutvecklare.

Under säsongen har Stjärnkampen haft sex stycken ambassadörer och landslagslöpare som representerar våra fyra olika grenar. Två av dem, Lina Strand och Max Peter Bejmer har även ett finger med i det avslutande priset som kommer att lottas ut. Alla stjärnor som lagen har samlat under säsongen omvandlas nämligen till lotter i ett lotteri där högsta vinsten är ett besök från Lina och Max Peter. Tillsammans kommer de på besök hos laget för att gemensamt träna och umgås. Vem det vinnande laget blir kommer att presenteras på onsdag den 6 oktober via Stjärnkampens hemsida samt på Instagram-kontot @stjarnkampen.

Framöver är tanken att genomföra en säsong per år, preliminärt startar nästa stjärnkamp under hösten 2022. Den långsiktiga målsättningen är att nå 100 deltagande lag under år 2024, hoppas att din förening vill vara med nästa år!

RELATERADE NYHETER

Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Fler nyheter