Svensk Orientering logotyp
01.06.2022

Arbetet förstärks för att hitta framtida partnerskap

Orientering
Intresset för orientering fortsätter att öka, både sportsligt och rättighetsmässigt. Nu sluter förbundet ett avtal med företaget More Space för att få dragkraft i arbetet med nya partnerskap.

Ett avtal har nyligen slutits mellan Göteborgsbaserade bolaget More Space och Svenska Orienteringsförbundet. More Space jobbar med att hitta rätt sponsorpartner till sina uppdragsgivare.

- Vi ska vara en förlängd arm, några extra öron och fötter ute på marknaden, för att hitta bra partnerskap inom sponsring till er som förbund, säger Lars Odbjer, vd för More Space.

More Space kommer arbeta tätt med förbundets marknads- och försäljningschef Fredrik Tanfara.

- Vi har en ständig dialog och Fredrik förser oss med information och underlag som vi kan använda när vi träffar företag. Med vår erfarenhet och kompetens vill vi bidra till att öka förbundets möjligheter till matchning ihop med bästa tänkbara företag att ingå partnerskap med. Om orientering kan möta företagets behov så kan man skapa upplevelser och relationer med målgruppen, som ger affärsnytta för företagen säger Lars Odbjer som poängterar att ett sponsorskap skall ses som en investering med krav på återbäring.

Sammanlagt kommer sex personer från More Space arbeta med försäljning så det blir en rejäl förstärkning för förbundets marknadssida.

Vilka företag tror du skulle kunna vilja ingå partnerskap med orienteringsförbundet?

- Orientering har en mycket intressant målgrupp med familjen i centrum där medvetna val och hög utbildning sticker ut, vilket gör den intressant att bygga relation med. Det skulle kunna vara ett företag med kopplingar till skogen och med hållbarhet som ledord. Eller ett företag som vill förknippas med ett friskt leverne och sunda värderingar.

Lars Odbjer ser att det finns ett ökat intresse för orientering genom tv-sändningar och sociala medier.

- Jag använder gärna begreppet aktie på uppgång om orientering. Det gör det intressant för många partners att vara med på den resa som orientering nu gör. Vi är därför extra glada att inleda ett samarbete just nu. Det känns som bra tajming.

Fredrik Tanfara ser fram emot samarbetet med More Space.

- Vi har haft en bra dialog en längre tid för att lära känna varandras verksamhet, och nu är tiden kommen för ett långsiktigt och starkt samarbete på marknaden. Jag är övertygad om att med More Space kompetens, kontaktnät och rättigheter så kommer detta att bli succé och Svensk Orienterings varumärke kommer stärkas ytterligare, säger han.

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter