Svensk Orientering logotyp
11.11.2019

Bagheera blir huvudsponsor till Svenska Orienteringsförbundet

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet och Bagheera har kommit överens om att förlänga och utveckla sitt samarbetsavtal. "Vi är väldigt nöjda med Bagheera, som nu kommer att växla upp och bli huvudsponsor", säger förbundschef Susanne Söderholm.

Svenska Orienteringsförbundet har haft Bagheera som partner sedan 2016 och nu står det klart att samarbetet fördjupas och förlängs med tre år. Fortsatt gäller att Bagheera är exklusiv klädleverantör till orienteringslandslaget och skidorienteringslandslaget.

- Det nya avtalet innebär ett fördjupat samarbete på en rad olika områden och värdet har också ökat avsevärt. Bagheeras målsättning att göra produkter som är miljövänliga rimmar väl med orienteringsförbundets prioritering av miljö- och hållbarhetsfrågor och vi ser verkligen fram emot tre år till med Bagheera, säger förbundschef Susanne Söderholm.

Bagheera, som grundades i Avesta 1981 av bröderna Bo-Göran och Carl-Gustaf Karlsson, har fortfarande huvudkontoret med administration, design och produktutveckling samt lager lokaliserat i Avesta i södra Dalarna. Företagets affärsidé att tillverka funktionella kläder och skor har gett återförsäljare över hela Sverige och delar av Europa.

- Vi är väldigt stolta och glada över det förlängda och fördjupande kontraktet med Svenska Orienteringsförbundet. Att fortsättningsvis få vara klädleverantör till ett landslag som det fullkomligen regnar medaljer över är en ynnest och det har verkligen satt oss som leverantör på orienteringskartan. Orientering är en fokussport för Bagheera och en sportutövning som ställer stora krav på utrustningen. Erfarenhetsutbytet med de aktiva i landslaget bidrar mycket i Bagheeras strävan att utveckla hållbara produkter med maximal komfort; något som också påverkar produktutvecklingen till den vanlige motionären, säger Bo-Göran Karlsson.

RELATERADE NYHETER

Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Aktiva och ledare i orienteringslandslaget i stor grupp och med stora leenden vid världscupen i Tjeckien hösten 2023.
Här är orienteringslandslaget 2024
Fler nyheter