Svensk Orientering logotyp
03.02.2022

Corona-restriktioner hävs – fritt fram för orientering

Orientering
Pandemin är inte över, men från den 9 februari avvecklas de flesta restriktioner. För orienteringsarrangemang ser det därmed ljust ut framöver.
På torsdagen meddelade statsminister Magdalena Andersson att restriktionerna kopplade till coronapandemin slopas nästa vecka. Anledningen är att en hög vaccinationsgrad i kombination med att omikronvarianten ger färre fall av allvarlig sjukdom jämfört med andra varianter. Detta har sammantaget minskat belastningen på sjukvården och samhället i stort.
Folkhälsomyndigheten hemställde därför i dag till regeringen om att från den 9 februari häva de flesta coronarestriktioner.
De restriktioner som i första hand har påverkat orienteringen som slopas är:
• Deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, mässor och privata sammankomster tas bort. 
• När det gäller cuper, tävlingar eller större aktiviteter inomhus kommer det inte längre finnas en avrådan från att ordna eller delta i dessa.
 
Myndighetsrekommendationer som är kvar 
• Stanna hemma och undvik nära kontakt med andra om du är sjuk med symtom som kan vara covid-19.
• Folkhälsomyndigheten rekommenderar vuxna personer som inte har vaccinerat sig att vidta särskilda försiktighetsåtgärder. Det innebär att dessa personer bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus. De ovaccinerade som tillhör en medicinsk riskgrupp löper större risk för allvarlig sjukdom. Risken för allvarlig sjukdom ökar även i takt med stigande ålder.

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter