Svensk Orientering logotyp
20.06.2022

Mette Brolinson blir ny chef för Idrottsenheten

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet har fått en ny chef för Idrottsenheten, Mette Brolinson.

Svenska Orienteringsförbundet fick nyligen en ny idrottschef – Mette Brolinson. Hon kommer att ansvara för Idrottsenheten, inklusive personal, samt driva utvecklingsfrågor för svensk orientering.

I samband med att Mette tillträdde blev landslagsorganisationen en egen enhet. Både Mette och Håkan Carlsson kommer att ingå i förbundets ledningsgrupp, som i övrigt består av Marita Axelsson (ekonomichef), Fredrik Tanfara (marknad- och försäljningschef), Caroline Karlsson (kommunikationschef och pressansvarig) och Susanne Maarup.

Tomas Stenström avslutar sin anställning nu i sommar och kommer under hösten att stötta O-Ringen i uppstarten av förbundets evenemangsbolag.

För en del kanske Mette inte är ett helt främmande namn. Innan hon tillträdde sin nya roll arbetade hon som projektledare på Orienteringsförbundet inom jämlikhet och inkludering, där hon bland annat fokuserade på likvärdigt tävlande.

– Att fortsätta med det arbete, inom Idrottsenheten, som redan är i gång, och att ge medarbetarna förutsättningar för att ytterligare växla upp, utvecklas tillsammans och inom sina respektive roller. Vi har en stark grupp med olika kompetenser som kompletterar varandra, säger Mette om vad hon ser fram emot med sitt nya uppdrag.

Rörande vilka som kommer bli de viktigaste frågorna att jobba med framöver, svarar hon:

– Det är viktigt att vi är lyhörda och lyssnar in rörelsen.

– Jag ser två ledord: tillgänglighet och hållbarhet. Tillgänglighet när det gäller arrangemang och aktiviteter men också vi minskar avstånden mellan förening, distrikt och förbund. Hållbarhet handlar dels om att säkra tillgången till mark, dels om att behålla och utveckla våra medlemmar genom hela livet. Att vi tar vara på det ideella engagemang som finns ute i landet. Det ska finnas förutsättningar för alla att använda just sina förmågor och komma till sin rätt.

I grunden har Mette en ekonomiutbildning och har framför allt arbetat inom mediebranschen, men även med integrationsprojekt inom idéburen sektor. Innan hon började på Orienteringsförbundet, arbetade hon som vice VD på ILT Inläsningstjänst med fokus på verksamhetsutveckling och hur man skapar likvärdiga möjligheter utifrån olika förutsättningar.

Hon har även haft personal- och budgetansvar inom olika områden och avdelningsgrupper, och har kompletterat sin kompetens med utbildningar inom ledarskap och projektledning.

Mette är orienterare sedan barnsben, numera för Centrum OK där hon utöver att orientera även har varit med och arrangerat tävlingar.

Har ni frågor eller funderingar så kan ni kontakta Mette på: 0708-46 41 45 eller mette.brolinson@orientering.se.

Bild: Caroline Karlsson/Svenska Orienteringsförbundet.

RELATERADE NYHETER

Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Fler nyheter